Ultimul mohican clujean al guvernului Ponta se întoarce acasă

Ultimul mohican clujean al guvernului Ponta se întoarce acasă
Fostul lider al PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, părăseşte funcţia de secretar general al Ministerului Transporturilor, în care fusese instalat de fostul ministru Ioan Rus. Jorj susţine că decizia întoarcerii la Cluj îi aparţine în totalitate şi că nu are nici cea mai mică intenţie de a mai reveni în politică.

„Eu nu mă gândesc că voi fi sau nu voi fi schimbat, eu mă gândesc la Cluj, la familie, la prieteni, la comunitate, la binele României. Dacă voi fi înlocuit, nu va fi absolut nici o problemă. Cât sunt aici îmi fac datoria, dar casa mea e la Cluj şi, mai devreme sau mai târziu, mă voi întoarce", declara Jorj, pentru ZIUA de CLUJ, acum o lună, la scurt timp după instalarea guvernului Cioloş.

Ei bine, în acest moment, fostul secretar al primăriei clujene, fostul subprefect, fostul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, fostul preşedinte al PSD Cluj-Napoca se pregăteşte să devină fostul secretar general al Ministerului Transporturilor.

Jorj susţine că decizia părăsirii poziţiei-cheie din minister îi aparţine în totalitate şi că nu pleacă la presiunea cuiva, cu atât mai puţin a noului ministru al Transporturilor, Dan Costescu, cu care, susţine Jorj, se înţelege foarte bine încă din vremea în care acesta era directorul general al Companiei Naţionale CFR, iar Jorj, preşedintele consiliului de administraţie al aceleiaşi companii.

„Este o decizie exclusiv personală, n-am avut vreo presiune din partea cuiva să părăsesc această funcţie. Sunt de patru ani la Bucureşti şi consider mult mai importante familia, prietenii, oraşul meu. De patru ani fac naveta Cluj-Bucureşti de trei patru ori pe lună, mi-a ajuns. Decizia o luasem cu câteva luni în urmă, dar mai aveam foarte multe proiecte de terminat, aşa că mi-am stabilit luna decembrie drept moment în care să mă întorc acasă.

Repet, n-am avut nici o presiune de nicăieri, am colaborat foarte bine cu cei din minister, am lucrat foarte bine cu domnul Rus, cu fostul ministru Matache şi colaborez foarte bine şi cu actualul ministru încă de când era director la CFR SA. Ca secretar general, nu trebuie să fii drumar, trebuie să fii jurist sau specialist în zona administrativă. Cea mai mare realizare a perioadei în care am lucrat în minister o consider a fi elaborarea Master Planului", a declarat Jorj.

Totuşi, evită să spună dacă ar mai fi luat aceeaşi decizie în ipoteza în care guvernul PSD ar mai fi fost în funcţie. „Eu am promis că vin în decembrie acasă. Mi-e greu să comentez ce-ar fi fost sau ce-aş fi făcut dacă mai rămânea PSD la guvernare", a spus Jorj. În schimb, pare decis să nu se mai întoarcă în politică. O posibilă explicaţie ar putea fi şi relaţia nu tocmai amicală pe care Jorj o are cu actualele conduceri ale organizaţiilor judeţeană şi, mai ales, municipală ale PSD.

„Prieteni, ca orice om, am foarte puţini. Am sau am avut colegi cu care am colaborat mai mult sau mai puţin bine. Când m-am retras din PSD (pentru funcţia de secretar general în minister, Jorj a trebuit să renunţe la carnetul de partid - n. red.), am spus că nu doresc să mă mai întorc în politică. Cred că din mediul privat pot ajuta mult mai mult Clujul. Cât priveşte PSD Cluj, m-am despărţit în termeni amicali de foştii colegi", a afirmat Jorj.

Comenteaza