Video Vasile Dîncu, candidat la europarlamentare: „E un moment în care este nevoie de schimbare”

Vasile Dîncu, candidat la europarlamentare: „E un moment în care este nevoie de schimbare”
| Foto: Captură video Facebook - PSD Cluj-Organizatia Judeteana

Președintele PSD Cluj, Vasile Dîncu, este candidat la Parlamentul European.

„Ziua votului este singura în care cetățeanul are, cu adevărat putere. Atunci o are în mână și o redistribuie. O împrumută pentru un nou ciclu electoral celor care fac politică. Este o zi importantă atât pentru comunitățile noastre, cât și pentru Europa deoarece ne aflăm într-un moment destul de imporant, un moment în care este nevoie de schimbare de mentalitate, a echipelor politice, de schimbara a atutudinii pe care o avem noi față de societate. Oamenii sunt puși să aleagă într-un mod care pare contradictoriu la prima vedere. Trebuie să aleagă echilibru și schimbare sau să îndeplinească aceste două criterii. 

Am trăit câteva crize importante în ultima vreme în toate societățile noaste, crize care au dezechilibrat. Am avut și în Cluj-Napoca 20 de ani de dezvoltare frenetică. După acești ani avem o serie de dezechilibre care trebuie corectate. Cei care au construit această dezvoltare, probabil au obosit. Poate că nu au inspirația necesară. Este foarte complicat să schimbi ceea ce chiar tu ai făcut. De aceea propunem o schimbare, să venim cu strategii de echilibru. 

Trebuie să ne uităm la oameni. Putem să construim în Europa un green deal pe care îl viseasă orice om, dar în același timp trebuie să nu omorâm agricultura, pentru că altfel distrugem hrama oamenilor. Într-o comunitate ca a noastră putem construi metrou dar trebuie să ne gândim dacă vor avea oamenii unde să meargă, dacă vom păstra locurile de muncă sau dacă vom facilita nașterea unor noi locuri de muncă. Fiindcă suntem într-un oraș al educației trebuie să vedem dacă în viitor vom reuși să pregătim oamenii pentru viitoarele meserii. Încercăm să găsim oameni care să înțeleagă aceste vremuri, cu experiență. Timpul experimentelor a trecut. Candidații trebuie să se uite la viața oamenilor și să înțeleagă ce trebuie făcut. Trebuie să comunicăm cu oamenii, să vedem suferințele lor și să refacem politică atât la nivel comunitar, cât și european. 

În Parlamentul European o să încerc să îi sprijin pe românii din Diaspora, ca să li se respecte drepturile. Voi încerca să reprezint Transilvania pentru că, de multe ori este amenințată”, a declarat Vasile Dîncu, la ieșirea de la urne.

Comenteaza