Vasile Dîncu, șapte obiective în Parlamentul European / Clujul și Transilvania, printre priorități

Vasile Dîncu, șapte obiective în Parlamentul European / Clujul și Transilvania, printre priorități
| Foto: Facebook Vasile Dîncu

Liderul PSD Cluj și-a început activitatea în Parlamentul European și are o serie de proiecte pentru clujeni.

„Am o listă lungă de proiecte pe care doresc să le pot concretiza pe durata mandatului meu, ca parte a unor angajamente pe care mi le-am asumat atunci când am acceptat candidatura pentru Parlamentul European”, a spus Vasile Dîncu.

El mai menționează că șapte dintre acestea sunt esențiale:

„ROMÂNIA - LIDER REGIONAL - Voi milita pentru o Românie activă diplomatic și demnă, care nu acceptă statutul de putere de mâna a doua.

ROMÂNII - RESPECTAȚI ÎN EUROPA - Voi apăra drepturile muncitorilor români din străinătate (protecția muncii, asigurări solide, condiții egale de salarizare, respingerea dumpingului social).

DIASPORA - MÂNDRĂ DE ROMÂNIA - Voi susține proiecte și programe de conservare a identității culturale și religioase a românilor din Europa.

ROMÂNIA ECONOMIEI INTELIGENTE - Voi sprijini proiectele de finanțare, prin fonduri europene, a start-up-urilor de înaltă tehnologie din România (AI, Machine Learning, Cognitive Computing, Tech Med, Cybersecurity).

ECHITATE PENTRU ROMÂNIA - Voi pleda pentru renegocierea Cadrului Financiar Multianual, pentru a asigura subvenții agricole egale la hectar, fonduri suplimentare de coeziune, fonduri pentru cercetare și inovare, compensare pentru brain drain.

TRANSILVANIA - LOCOMOTIVA ROMÂNIEI EUROPENE - Voi promova o Transilvanie puternică, multietnică și incluzivă, împotriva politicilor iliberale, care urmăresc să dezbine prin secesionism și paralelism etnic.

CLUJ-NAPOCA - SMART CITY EUROPEAN - Voi susține orașul Cluj-Napoca în a deveni un oraș european model: oraș al inovării, al creativității, o comunitate a echității sociale care îi are în centrul dezvoltării sale pe locuitorii orașului.

Calea României este, fără îndoială, calea europeană, într-o Uniune care trebuie să se adapteze cu cât mai multă agilitate multiplelor schimbări socio economice și geopolitice, reafirmând constant valorile și principiile care ne definesc ca europeni”.

Comenteaza