Presiuni din imobiliare asupra primarului Clujului. Boc: ''Oameni de afaceri investesc sume uriașe de bani în cei care sunt împotriva mea''

Presiuni din imobiliare asupra primarului Clujului. Boc: ''Oameni de afaceri investesc sume uriașe de bani în cei care sunt împotriva mea''
| Foto: facebook.com/EmilBoc

Emil Boc a vorbit despre strategia de dezvoltare a Clujului pentru anii 2030-2050, dar și despre investitorii imobiliari care fac presiuni asupra municipalității pentru profit. 

''Orașul trebuie să fie pregătit de această evoluție. Orașele care nu pregătesc de pe acum vor intra într-o capcană a subdezvoltării, adică nu vor mai avea șansa să mențină nivelul de calitate a vieții pe care îl au acum. 

Sunt foarte mulți azi pe piață, direct interesați să distrugă calitatea vieții prin susținerea acestor politici de aglomerare a Clujului, prin autorizații de construire oriunde și oricum, oameni de afaceri investesc sume uriașe de bani în cei care sunt împotriva mea, pentru că ei nu își văd profitul peste noapte. Eu nu am nimic cu acești oameni, dar ei trebuie să înțeleagă că acest oraș nu este pentru profit. Este în egală măsură pentru obținerea de profit, cât și pentru oameni. Eu nu am fost adeptul acestei dezvoltări de tip junglă, pe care mi-o propun unii și astăzi, dacă vă uitați cu atenție la scena publică clujeană vedeți cine finanțează sau de ce finanțează pe cineva în anumite obiective. Ei spun, lasă jungla să fie Clujul și buznarul pentru mine...Noi avem însă obligația să avem echilibru la Cluj, să nu compromite viața pe care am construit-o cât de cât de calitate. Eu nu pot fi de acord cu asta, cer echilibru și măsură, le-au descoperit cei din antichitate acum 2000 de ani, calea de mijloc. Creăm infrastructură, ca apoi să construim locuire. Sopor va fi acel cartier făcut ca la carte'', a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

''Unii, repet, în acest oraș, care îi finanțează puternic pe cei care sunt împotriva mea, le respect opțiunea...Sunt ultimul om care să se teamă de vreo presiune după câți ani am petrecut în viața publică. Se vede cu ochiul liber cine sunt aceia care finanțează, și-au găsit câțiva exponenți care împărtășesc ideile pe această linie, e democrație și respect punctele de vedere opuse, dar nu înseamnă că sunt de acord cu ele. Sunt un om al echilibrului. Presiuni au fost și vor fi, dar nu voi ține cont de ele. Voi apăra interestul public, susținând și cel privat, care să meargă împreună cu cel public", a mai spus edilul Clujului. 

Nou cartier de 250 de hectare

Primăria Cluj-Napoca este prima administrație publică locală din România care a demarat un proiect de dezvoltare de la zero a unui nou cartier de locuințe. Masterplanul viitorului cartier Sopor se va întinde pe o suprafață de 250 ha. PUZ-ul este realizat de către o echipă de arhitecți, care a fost aleasă în urma unui concurs internațional de soluții, și anume Asiza Birou de Arhitectură – echipă coordonată de arhitecții Vlad Sebastian Rusu și Octav Olănescu.

Etichete
Comenteaza