Proiecte de peste 66 mil. euro din Cluj-Napoca, la lopată din mai-iunie. Primarul: „Se pregătește șantierul și se trece la lucru”

Proiecte de peste 66 mil. euro din Cluj-Napoca, la lopată din mai-iunie. Primarul: „Se pregătește șantierul și se trece la lucru”

Primarul Emil Boc a anunțat, luni, că s-au semnat autorizațiile de construire pentru 5 obiective „fundamentale” din municipiului Cluj-Napoca.

Anunțul edilului Emil Boc a fost făcut la începutul ședinței ordinare a Consiliului Local Cluj-Napoca de luni, 15 aprilie 2024.

Proiecte de peste 66 mil. euro din Cluj-Napoca, la lopată din mai-iunie. Boc: „

Avem 5 proiecte de peste 66 mil. euro. După analiza din weekend și această dimineață am semnat contractele. Este vorba de autorizațiile de construcție pentru 5 obiective fundamentale din orașul nostru, care au ajuns la faza de intrare în teren, de lucru. Patru dintre acestea sunt în Borhanci și unul este pe Calea Baciului. În lunile mai-iunie toate aceste proiecte intră la lopată, la săpat. Acum se comunică autorizația, se pregătește șantierul și începe lucru.

Este vorba de cele 4 mari proiecte din Borhanci: Grădiniță (5,5 mil. euro), Școala Gimnazială (15,4 mil. euro), Liceu și sală de sport (9,8 mil. euro), Bazin Olimpic de Înot (27 mil. euro) – toate acestea în Hub-ul educațional Borhanci. De asemenea, am semnat și pentru Centrul de Îngrijire Vârstnici de pe Calea Baciului (8,4 mil. euro), cu o capacitate de 70 de locuri, inclusiv pentru persoane cu dizabilități”, a afirmat primarul din Cluj-Napoca.

HUB-ul din Borhanci va include:

• Creșă cu 11 grupe a câte 9 copii;
• Grădiniță 8 grupe a câte 20 copii;
• Școală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire și sală de sport;
• Liceu cu laboratoare și sală de sport;
• Bazin de înot acoperit cu capacitate de 1.000 spectatori, cu zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare;
• Bază sportivă: agrement și terenuri sportive, activități recreative cu acces nelimitat: locuri de joacă pentru copii, zonă șah, zonă ping-pong, zona aparatelor fitness, zonă skate și zonă parkour, amfiteatru deschis cu gradene și un grup sanitar public;
• Pădure-parc, pe o suprafață de peste 50 ha, care include traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic;
• Infrastructură: străzi, trotuare și rețele edilitare.

Căminul pentru vârstnici de pe Calea Baciului - cu un regim de înălțime S+P+2E - va avea o suprafață de 1410 mp și o capacitate de aproximativ 70 locuri (42 camere), inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Pe lângă unitățile de cazare, amenajăm săli de mese, bibliotecă, bucătărie, spații de loisir, cabinete de fizioterapie și kinetoterapie ș.a.

Accesul pietonal va fi asigurat doar de pe Calea Baciului. Durata de realizare a lucrărilor de proiectare și execuție este de 24 luni.

Comenteaza