MICĂ, dar PUTERNICĂ: reglează COLESTEROLUL, stimulează MEMORIA, întăreşte OASELE şi IMUNITATEA

MICĂ, dar PUTERNICĂ: reglează COLESTEROLUL, stimulează MEMORIA, întăreşte OASELE şi IMUNITATEA
Una dintre primele plante cultivate în Orientul Apropiat, a fost introdusă în dieta umană acum circa 13.000 de ani, iar de atunci până acum şi-a câştigat un loc de cinste în bucătărie.

Lintea este o plantă leguminoasă ale cărei seminţe se găsesc în păstăi, exact ca cele ale fasolei sau păstăilor, este o plantă originară din Orientul Apropiat şi este una dintre cele mai vechi legume cultivate alături de grâu, orz, mazăre şi in.

Sursă bogată de vitamine

Lintea a devenit în ultimii ani un aliment popular în rândul vegetarienilor datorită faptului că este bogată în proteine şi săracă în grăsimi. Este o legumă uşor de digerat, bogată în vitaminele A, C, E, K şi cele din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 şi B9), minerale, fibre, carbohidraţi, acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 şi aminoacizi.

Reglează nivelul de colesterol

Lintea reprezintă o sursă bogată şi importantă de antioxidanţi care apără şi fortifică organismul, mai ales în cazul instalării afecţiunilor cardiovasculare. Fiind bogată în fibre, lintea normalizează nivelul de colesterol din sânge, încetineşte asimilarea glucozei din alimente şi combate constipaţia.

Stimulează memoria

Conţinutul ridicat de fibre, vitamine, minerale, antioxidanţi şi fier menţin organismul tânăr şi sănătos şi îl ajută să treacă cu bine peste momentele de oboseală şi stres. În plus, s-a demonstrat ştiinţific că lintea, prin proprietăţile sale, ajută la dezvoltarea memoriei şi la creşterea capacităţii de atenţie şi memorare.

Întărește sistemul imunitar și osos

Lintea este o sursă excelentă de minerale, dintre care menţionăm fosforul, fierul, zincul şi magneziul. Aceste minerale au rolul de a menţine sănătos sistemul osos, de a regenera ţesuturile şi de a forma globulele roşii în sânge. În plus, zincul şi magneziul din conţinutul de linte întăresc sistemul imunitar şi grăbesc vindecarea rănilor.

În plus, previne tulburările digestive, creşte rezistenţa fizică la effort, reprezintă o sursă de energie pentru organism, combate insomnia, este recomandată în tratamentul post-operatoriu, combate anemia, încetineşte progresia bolii Alzheimer.

Datorită conţinutului ridicat de fier, lintea este recomandată în special femeilor aflate la menstruaţie care sunt expuse riscului de deficit de fier. În plus, lintea este unul dintre cele mai bune alimente ce trebuie să facă parte din meniul unei femei însărcinate sau a unei mămici care alăptează.

Sursa: bioaddict.ro

Comenteaza