Alimentul IGNORAT, dar MIRACULOS: reduce riscul de INFARCT, alungă ANEMIA și te scapă de CELULITĂ

Alimentul IGNORAT, dar MIRACULOS: reduce riscul de INFARCT, alungă ANEMIA și te scapă de CELULITĂ
În ciuda prețului mic și a beneficiilor pe care le aduce, multe gospodine au tendința de a evita acest aliment, fără a ști cât de miraculos este. Ține infarctul și bolile cardiace la depărtare, alungă anemia și ajută la slăbit.

Consumat crud, ras, sub formă de decoct, uleiuri, extracte din frunze şi mai ales din rădăcini, PĂSTÂRNACUL are acţiune benefică în colecistite, constipaţie, anorexie, dureri gastrice, atonii veziculare, enterocolite spastice, insomnii minore, nefrită, disurie, colici renale, dereglări endocrine (sindrom menstrual), reumatism, avitaminoze, obezitate, boli vasculare, infecţii, stări febrile, inapetenţă, dismenoree, febră, ateroscleroză, detoxifiere anemie şi diabet zaharat.

Ajută la slăbit
Datorită conţinutului ridicat de fibre alimentare, păstârnacul este eficient în stimularea sistemului digestiv, în reglarea nivelului de zahăr din sânge şi în reducerea nivelului de colesterol. De asemenea, conferă senzaţia de saţietate, fiind ideal în curele de slăbire. Supa de zarzavat în care se pune păstârnac alături de alte rădăcinoase, precum varză şi praz, este recomandată în regimurile de slăbire, datorită conţinutului mare de minerale, valorii energetice scăzute şi efectului diuretic, depurativ.

Previne osteoporoza
Bogat în vitamina K, consumul de păstârnac ajută la prevenirea formării de cheaguri de sânge şi la stimularea dezvoltării celulare. Consumul adecvat de vitamina K reduce şi riscul de osteoporoză.

Alungă anemia
200 de grame de păstârnac conţin mai bine de 20% din necesarul zilnic de acid folic, cunoscut şi sub denumirea de vitamina B9. Această vitamină ajută la producţia de ADN şi ARN şi previne anemia, în special în timpul sarcinii.

Reduce riscul de infarct
Fiind atât un mineral, cât şi un electrolit, potasiul este esenţial pentru funcţionarea corectp a muşchilor, inimii şi oaselor. Consumul regulat de alimente bogate în potasiu, precum păstârnacul, reduce riscul de infarct şi hipertensiune. Totuşi, păstârnacul nu este recomandat persoanelor în vârstă şi celor ce consumă medicamente pe bază de ibuprofen.

Pastârnacul le este de mare ajutor persoanelor cu afecțiuni renale, obeze sau care se confruntă cu celulita. Această radacinoasă stimuleaza sistemul imunitar și sistemul digestiv, pielea și nervii, reduce constipația, cat si riscul de malformații congenitale. Totodată, păstrârnacul îmbunătîțește și activitatea plămanilor, ameliorând simptomele bolilor respiratorii.

 

 

Comenteaza