15 sfaturi pentru un somn liniștit | Nr. 1: Dormiţi singuri când sunteţi foarte obosiţi

15 sfaturi pentru un somn liniștit | Nr. 1: Dormiţi singuri când sunteţi foarte obosiţi
A nu dormi bine sau a dormi insuficient a devenit o problemă de sănătate pentru multe persoane. Asta implică și alte afecțiuni precum durerile de cap, contracturile musculare, durerile cervicale, lombare sau dentare.

Se estimează că circa 30% din populație suferă de tulburări legate de somn defectuos sau insuficient. În ultima jumătate de secol, perioada destinată somnului s-a redus cu 20%, astfel încât dormim zilnic mai puțin cu două ore.

Oamenii au nevoi diferite în privința somnului: unii au nevoie de 6 ore de somn, în timp ce alții nu pot funcționa fără cel puțin 10 sau 11 ore de somn.

Iată 15 sfaturi pe care trebuie să le urmaţi pentru un somn odihnitor:

1. Dormiți singuri când sunteți foarte obosiți.
2. Evitați să citiți, să vă uitați la televizor sau să vă faceți griji înainte de a vă băga în pat. Sunt factori care determină corpul și creierul să asocieze patul cu astfel de activități, nu cu somnul.
3. Desfășurați o mică rutina înainte de culcare. Faceți mici lucruri înainte de a vă băga în pat: o baie scurtă și relaxantă sau o lectură de zece minute. Conectarea acestor activități cu somnul vă va face să dormiți mai bine.

CITEŞTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI

 

Comenteaza