A fost aprobat primul test combinat pentru GRIPĂ și COVID care se poate face acasă

A fost aprobat primul test combinat pentru GRIPĂ și COVID care se poate face acasă
| Foto: Getty Images

Testul Lucira COVID-19 & Flu Home utilizează mostre nazale autocolectate și oferă rezultate în aproximativ 30 de minute.

Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat primul test combinat pentru gripă şi COVID-19 care poate fi folosit acasă, oferind oamenilor o modalitate uşoară de a afla de ce le curge nasul.

Testul a primit o autorizaţie de utilizare de urgenţă și poate fi cumpărat fără reţetă,  a precizat FDA, potrivit Associated Press. Specialiștii consideră că acesta facilitează disponibilitatea "contramăsurilor medicale" în timpul urgenţelor de sănătate publică, scrie Mediafax.

Jeff Shuren, directorul Centrului pentru Dispozitive şi Sănătate Radiologică al FDA, a numit autorizaţia "o etapă importantă în ceea ce priveşte asigurarea unui acces mai mare al consumatorilor la testele de diagnosticare care pot fi efectuate în întregime la domiciliu".

Agenţia a precizat că testul este destinat persoanelor "cu semne şi simptome compatibile cu o infecţie a tractului respirator" şi a spus că poate fi folosit pe copii cu vârsta de doar 2 ani.

"Persoanele care au rezultate negative la teste şi care continuă să aibă simptome de febră, tuse şi/sau dificultăţi de respiraţie pot avea în continuare o infecţie respiratorie şi ar trebui să ceară asistenţă medicală la furnizorul lor de asistenţă medicală", a declarat agenţia.

Comenteaza