News alert Cererea de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj a fost depusă

Cererea de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj a fost depusă
| Foto: Arhiva

Cererea de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj a fost transmisă de Ministerul Sănătăţii către Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional, anunţă reprezentanţii Ministerului.

Ministerul Sănătăţii a transmis Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional cererea de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a precizat prin intermediul unui comunicat de presă faptul că spitalele regionale reprezintă o prioritate a mandatului său şi că toate demersurile necesare în acest sens vor fi urgentate.

“Am avut o discuţie cu reprezentanţii departamentului pentru construirea spitalelor regionale pentru a verifica stadiul în care ne aflăm, dar şi pentru a vedea ce putem face să urgentăm paşii ce trebuie realizaţi până la sfârşitul anului. Vom susţine respectarea calendarului depunerii cererilor de finanţare, pentru a semna cat mai curând posibil contractele de finantare cu AMPOR şi asigurarea sprijinului Comisiei Europeane pentru realizarea acestor proiecte majore”, a declarat Victor Costache, Ministrul Sănătăţii.

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi este proiectul cel mai avansat la acest moment, informează Ministerul în acelaşi comunicat, întrucât pentru acesta s-a trimis la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (AMPOR) cererea de finanţare în luna octombrie, şi, în paralel, a fost demarată procedura pentru achiziţia de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic.

„De asemenea, in luna noiembrie, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, au fost aprobaţi, prin hotărâre de guvern, indicatorii tehnico-economici pentru spitalul regional de urgenta Craiova. Până la începutul lunii decembrie 2019, se va transmite la AMPOR şi cererea de finanţare pentru spitalul regional de urgenţă Craiova”, se mai arată în sursa citată.

La acest moment reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pregătesc şi procedura de achiziţie publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional de Urgenţă Cluj.

Comenteaza