Cum poți trata hipertensiunea fără medicamente. 6 remedii naturiste

Cum poți trata hipertensiunea fără medicamente. 6 remedii naturiste
| Foto: medicalnewstoday.com

Hipertensiunea arterială netratată vă poate afecta organele din corp şi creşte riscul de atac de cord, accident vascular cerebral, hemoragii cerebrale, boli de rinichi şi de vedere.

Presiunea arterială ridicată poate fi controlată, în unele cazuri, cu plante şi suplimente alimentare, însă consultul unui medic specialist este obligatoriu!

Următoarele remedii naturiste pot controla tensiunea ridicată:

1. Coenzima Q10 
Oamenii de ştiinţă din Australia susţin că Q10 poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Potrivit unui studiu, jumătate din persoanele hipertensive, care au urmat un tratament cu suplimente alimentare cu tablete din coenzima Q10 şi-au adus tensiunea la valori normale.

2. Usturoi
Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că suplimentele alimentare cu praf de usturoi, pot fi de folos pacienţilor cu hipertensiune arterială uşoară. De asemenea, consumul ridicat de usturoi este indicat în combaterea tensiunii arteriale ridicate. Totuşi, pentru că usturoiul poate subţia sângele ar trebui consumat cu precauţie.

3. Păducel
Păducelul este altă plantă cheie în tratarea hipertensiunii arteriale. Potrivit cercetărilor din Marea Britanie, un tratament cu 1200 mg de extract de păducel pe zi, a redus semnificativ hipertensiunea arterială pentru 71 la sută dintre pacienţii cărora li s-a administrat. Tratamentul a durat 16 săptămâni. La finalul perioadei de tratament, s-a constat o reducere semnificativă a presiunii arteriale diastolice cu 2,6 mm Hg.

4. Ulei de peşte
Studiile experimentale din Statele Unite ale Americii (SUA) sugerează că uleiul de peşte poate avea un efect modest asupra tensiunii arteriale. Totuşi, suplimentele cu ulei de peşte au arătat că ele conţin o cantitate mai mare de DHA (acid docohexaenoic) şi EPA (acid eicosapentaenoic). Există unele dovezi că DHA este ingredientul care scade tensiunea arterială.

5. Acid folic
Acidul folic este o vitamină B necesară pentru formarea celulelor roşii din sânge. Aceasta poate ajuta la combaterea presiunii arteriale ridicate, prin reducerea nivelurilor crescute de homocisteină. Un studiu pe fumători a constatat că, după patru săptămâni de tratament cu suplimente cu acid folic, a redus în mod semnificativ tensiunea arterială.

6. Calciu, magneziu şi potasiu 
Suplimentele de calciu par a avea un impact modest în reducerea hipertensiunii arteriale, dar statisticile arată reducerea tensiunii arteriale sistolice cu o medie de 2,5 mm Hg. O meta-analiză din 5 studii a indicat faptul că un tratament cu suplimente din potasiu a redus tensiunea arterială sistolică. Diferenţa medie a fost de 11.2 mm Hg, în cazul acesteia şi de 5,0 mm Hg în cazul celei diastolice.  Magneziu. În 12 studii randomizate controlate, participanţii au primit suplimente de magneziu şi au avut o reducere a tensiunii arteriale diastolice, în medie cu 2,2 mm Hg.

Comenteaza