TOP 5 Cele mai bune remedii naturiste pentru tuse. Ce folosim ca să scăpăm de ea

TOP 5 Cele mai bune remedii naturiste pentru tuse. Ce folosim ca să scăpăm de ea
| Foto: AndrewLozovyi/depositphotos.com/

Chiar dacă iarna a trecut, răcelile își fac în continuare de cap. Iată 5 dintre cele mai bune leacuri naturiste pentru tuse.

Tusea

Țușitul este o acțiune în general normală pentru organimsul nostru. Tusea ne poate ajută să eliminăm din gât acele flegme și substanțe iritante. Cu toate acestea, tusea persistentă poate fi, de asemenea, simptomatică pentru o serie de afecțiuni, cum ar fi o alergie, o infecție virală sau o infecție bacteriană.

O dată cu venirea perioadei reci, dar nu numai, tusea își face apariția în viață noastră și ne cam dă bătăi de cap. Aceasta poate fi cauzată de anumite boli precum, răceala, gripa, infecții și reflexe care curăță tractul respirator.

În funcție de cauza tușei și după consultarea medicului, puteți apela la remedii naturale, care pot calma și elimina tusea împreună cu disconfortul ei. Câteodată, tusea poate fi însoțită de simptome precum oboseală și dureri toracice.

Dacă preferi să eviți substanțele chimice, iată TOP 5 cele mai bune remedii naturiste pentru tuse.

Mierea de albine

Mierea de albine este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturiste, atât pentru tuse cât și pentru durerile în gât. Conform celor mai recente studii, s-a demonstrat faptul că mierea de albine poate ameliora tusea ușoară mai eficient decât medicamentele ce sunt eliberate fără prescripție medicală.

Puteți să vă creați propriul remediu naturist acasă. Se amestecă până la două lingurițe de miere de albine cu ceai din plante sau apă călduță și lămâie. Mierea calmează, în timp ce sucul de lămâie poate aduce un aport considerabil de vitamina C. De asemenea, puteți mânca o felie de lămâie înmuiată în miere de albine, însă să evitați să consumați orice fel de lichid sau mâncare pentru aproximativ 30 de minute, potrivit epharma.ro.

Siropul de ridiche neagră

Indiferent că este vorba de o tuse seacă sau una productivă, puteți folosi că și remediu naturist siropul de ridiche neagră, care este un leac minune știut de la bătrânii noștri dragi. Ridichea neagră are proprietăți antibacteriene, antimicrobiene și imunostimulatoare, iar siropul obținut din această își păstrează proprietățile vindecătoare. Ai nevoie de o ridiche neagră (aproximativ 400-500 de grame) și miere. Spălați ridichile, tăiați ridichea în jumătate și goliți interiorul, apoi adăugați miere. Lăsați siropul obținut la macerat peste noapte și consumați a două zi, o lingură, de trei sau patru ori pe zi, înainte de masă.

Ceaiul de cimbru

Cimbru este un tratament excepțional pentru bolile respiratorii, frunzele sale conțin compuși numiți flavonoizi care relaxează mușchii gâtului și reduc inflamația. Pentru a face un ceai de cimpru chiar la tine acasa ai nevoie de două linghurițe de frunze de cimbru cu vârf și o cană de apă clocotită. Adaugă frunzele peste apă și lasă la infuzat, acoperind cu o farfurie cana, pentru aproximativ 10 minute.

Probioticele

Probioticele sunt microorganisme care pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Ele nu ameliorează în mod direct tusea, însă acestea ajută la echilibrarea florei tale gastrointestinale. Flora gastro-intestinală mai poate fi definită și ca bacteriile care trăiesc în intestinele tale.

Acest echilibru poate susține funcția sistemului imunitar în întregul corp. Studiile sugerează, de asemenea, că Lactobacillus, o bacterie din lactate, poate reduce probabilitatea unei răceli sau gripe și sensibilitatea la anumiți alergeni, precum polenul.

Laptele fortificat este o mare sursă de Lactobacillus. Cu toate acestea, ar trebui să fii prudent, deoarece produsele lactate pot face ca flegma să fie mai groasă. De asemenea, puteți cumpăra suplimente probiotice de la majoritatea magazinelor naturiste cât și de la farmacii.

Turmericul

Printre cele mai eficiente remedii naturiste împotriva tusei se numară și turmericul. Astfel, pentru a putea prepara un remediu eficient pe bază de turmeric ai nevoie de o jumătate de cană de apă fiartă în care să adăugați o lingură de praf de turmeric (după gust se poate adăuga și scorțișoară). Lăsați la fiert la foc mic pentru aproximativ 5 minute, apoi adăugati o linguriță de miere de albine.

Comenteaza