DELICIILE din OCEAN: uşor de DIGERAT, bogate în OMEGA 3, FIER şi SELENIU, au efect ANTIINFLAMATOR şi ANTIOXIDANT

DELICIILE din OCEAN: uşor de DIGERAT, bogate în OMEGA 3, FIER şi SELENIU, au efect ANTIINFLAMATOR şi ANTIOXIDANT
Consumaţi de secole pentru gustul lor deosebit, sunt un ingredient tradițional în multe bucătării regionale. Carnea lor este bogată în proteine și scăzută în grăsimi, motiv pentru care reprezintă un aliment consistent şi sănătos.

Creveţii, specii de crustacee acvatice care trăiesc în oceane, mări, lacuri și râuri, sunt apreciaţi în aproape orice bucătărie. Sunt un aliment extrem de versatil, fiind folosiţi îndeosebi în salate, ciorbe, tocăniţe, la grill sau la cuptor.

Recomandaţi de nutriţionişti, creveţii sunt deosebit de sănăoşi, mai ales datorită conţinutului scăzut în grăsimi, dar bogat în proteine. 

Antioxidanţi 

În trucât au în compoziţie doi compuşi bioactivi numiţi astaxantină şi coenzima Q, creveţii au proprietăţi antioxidante asupra organismului.

Efect antiinflamator

Consumul de creveţi are efecte antiinflamatoare şi ajută la prevenirea blocajelor sanguine, fluidizând circulaţia sângelui.

Efect anticancerigen

Datorită conţinutului de seleniu, un element anticancerigen ce inhibează celulele cancerigene din colon şi din rect, creveţii pot ajuta la prevenirea apariţiei acestei maladii necruţătoare.

Bombe de energie

100 de grame de creveţi furnizează jumătate din cantitatea de nutrienţi necesari pentru a avea energie întreaga zi. 

Bogaţi în fier

Creveţii au un conţinut însemnat de fier, element ce ajută la prevenirea îmbătrânirii premature,la stimularea sistemului imunitar şi la menţinerea sănătăţii sistemului osos şi a celui muscular.

Reduc tensiunea arterială

Având un conţinut scăzut de colesterol, creveţii ajută la buna funcţionare a sistemului cardiovascular, consumul lor contribuind la reducerea tensiunii arteriale. 

Bogaţi în Omega 3

Creveţii sunt bogaţi în acizii graşi Omega 3, ale căror proprietăţi sunt ridicate în slăvi de medicii nutriţionişti.

Bogaţi în vitamina D

Aceste mici crustacee au un conţinut important de vitamina D, un supliment nutritiv esenţial pentru asimilarea calciului în organism.

Uşor de digerat

Creveţii sunt un aliment uşor de digera, care nu provoacă indigestii, datorită faptului că sunt săraci în grăsimi.

Contraindicaţii

Unele persoane pot fi alergice la creveţi şi la fructe de mare, în cazul acestora nefiind indicat consumul lor. 

Sursa:cosmedical.ro

Comenteaza