Dr. Quinn: Top alimente care pot preveni cancerul și pot ajuta în tratamentul acestei boli
- Scris de Ziua de Cluj
- 27 Mar 2018, 22:10
- Sănătate
- Ascultă știrea
Cancerul este una dintre cele mai temute boli, care curmă anual sute de mii de vieți în întreaga lume.
Studiile făcute până acum nu au reușit să stabilească cu precizie ce anume cauzează această boală, însă oamenii de știjnță au ajuns la concluzia că există, totuși, câțiva factori care favorizează apariția ei – factorii genetici, ereditari, alimentația necorespunzătoare, sau expunerea la toxine.
Așadar, ceea ce mâncăm poate influența posibilitatea de a dezvolta o anumită formă de cancer, într-un moment al vieții. Cercetările au arătat că persoanele care consumă foarte des anumite alimente, se expun la un risc mult mai scăzut de a face această boală cumplită:
Legume crucifere. Varza, sau broccoli, ar trebui incluse foarte des în dietă, deoarece sunt bogate în vitamina C și alți nutrienți care protejează corpul de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, acțiune care poate duce la formarea de celule canceroase.