Florile de primăvară sunt adevărate remedii naturiste. De ce boli grave te pot scăpa

Florile de primăvară sunt adevărate remedii naturiste. De ce boli grave te pot scăpa
| Foto: Pixabay.com

Tot mai multe afecțiuni pe care le avem pot fi combătute de florile primăverii. Unele dintre ele pot trata boli cronice grave. Iată ce beneficii au aceste flori pentru sănătate.

Florile sunt folosite de multă vreme pe post de remedii tradiționale pentru mai multe boli uzuale, dar de ceva timp, se folosesc și pentru afecțiuni mai grave, de la Alzheimer până la cancer. Acum că a venit primăvara, ne putem aproviziona cu florile de sezon, precum ghioceii, lavanda, narcisele și brândușele.

Efectele benefice ale florilor de primăvară:

Ghioceii tratează Alzheimerul

Ghiocelul, prima floare a primăverii, care anual apare la sfârșit de iarnă, în februarie, ca un vestitor al anotimpului călduț. Ghioceii sunt buni ca remediu în cazul durerilor de cap, funționează și pe post de analgezic sau chiar antidot în cazuri extreme de otrăvire. Aceste flori sunt tot mai folosite pentru boli precum demența. Bulbul unui ghiocel este bogat în galantamină, o substanță care ajută la creșterea nivelului de acetilcolină și este direct implicată în transmiterea mesajelor de la celulele nervoase.

Alzheimerul este asociat cu scăderea nivelului de acetilcolină, iar galantamina oprește sau încetinește boala și ajută foarte mult la memorie, potrivit Dailymail. La început, galantamina a fost testată împotriva maladiilor oculare și a tulburărilor gastrice și cardiace.

Brândușa ajută la depresie

Brândușa este folosită de foarte mult timp în medicina tradițională, împotriva indigestiei, libidoului scăzut, lipsei de concentrare, a depresiei și a remumatismului, dar și pe post de analgezic. Actualmente se folosește ca remediu pentru durerile de dinți sau degenerările musculare care vin odată cu vârsta. Brândușa sau șofrănelul influențează nivelul grăsimii din ochi și fortifică celulele, declară specialiștii de la Univeritatea din Sydney.

Extractul de șofrănel ajută împotriva efectelor depresiei ușoare, îmbunătățește memoria, crește libidoul, are efect anticancer.

Lavanda

Această floare este cel mai bine cunoscută ca un remediu împotriva insomniei și combate cu succes anxietatea și stresul. Se folosește pe post de sedativ, relaxant și antidepresiv. După mai multe cercetări desfășurate, s-a descoperit faptul că lavanda conține uleiuri analgezice, benefice împotriva durerilor de după intevențiile chirurgicale. Agresivitatea și anxietatea pacienților suferinzi de demență este redusă de lavandă. Totodată mai are și proprietăți antivirale și antibacteriene.

Narcisa combate leucemia

Narcisa este folosit ca un leac băbesc pentru răni și arsuri, dar și împotriva maladiei Alzheimer. Bulbul narcisei conține galantamină, ca și ghiocelul. Medicamentele antidepresive se fabrică cu substanțe obținute de la narcise. Un studiu realizat în China, afirmă că unii compuși care se regăsesc în narcise pot distruge anumite celule canceroase (leucemie).

 

Comenteaza