Începe testarea vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca pe copii

Începe testarea vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca pe copii

Universitatea Oxford a lansat un studiu pentru a stabili dacă vaccinul produs în colaborare cu AstraZeneca este eficient în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

Universitatea Oxford a lansat un studiu pentru a stabili pentru prima dată siguranţa şi răspunsul imun în rândul copiilor la vaccinul său anti-COVID19 dezvoltat în colaborare cu AstraZeneca, a anunţat sâmbătă universitatea britanică, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

În jur de 300 de voluntari vor participa la studiu şi primele inoculări sunt aşteptate luna aceasta, a precizat sursa citată.

Vaccinul Oxford/AstraZeneca care se administrează în două doze este considerat un "vaccin pentru lume" deoarece este mai ieftin şi mai uşor de distribuit decât cele produse de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

În România, vaccinarea cu serul de la AstraZeneca a debutat luni, 15 ianuarie, în 180 de centre deschise în țară, fiind înscrise deja pentru imunizare 142.000 de persoane. În acest moment, imunizarea cu vaccinul AstraZeneca/Oxford este recomandat persoanelor cu vârsta între 18 și 55 de ani.

Comenteaza