Lovitura în industria alimentară: OMS, gata să anunțe că unul dintre cei mai răspândiți îndulcitori artificiali din lume este un posibil cancerigen

Lovitura în industria alimentară: OMS, gata să anunțe că unul dintre cei mai răspândiți îndulcitori artificiali din lume este un posibil cancerigen
| Foto: Arhiva

Organizația Mondială a Sănătății se pregătește să anunțe că unul dintre cei mai răspândiți îndulcitori din industria alimentară este cancerigen.

OMS se pregătește să anunțe că îndulcitorul aspartam este un posibil cancerigen, anunță joi Reuters, într-o exclusivitate, citând surse.

Unul dintre cei mai răspândiți îndulcitori artificiali din lume va fi declarat luna viitoare posibil cancerigen de către un important organism de sănătate la nivel mondial, potrivit a două surse care cunosc acest proces, ceea ce îl va pune în opoziție cu industria alimentară și autoritățile de reglementare, anunță joi Reuters, citat de 360medical.ro.

Aspartamul, utilizat de la băuturi răcoritoare pe bază de îndulcitori, cum sunt sucurile dietetice, la guma de mestecat, va fi catalogat în iulie ca fiind „posibil cancerigen pentru oameni” pentru prima dată de către Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului (IARC), divizia de cercetare a cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), au declarat sursele.

Hotărârea IARC, finalizată la începutul acestei luni după o reuniune a experților externi ai grupului, are ca scop să evalueze dacă un produs este sau nu un potențial pericol, pe baza tuturor dovezilor publicate.

Aceasta nu ia în considerare cantitatea de produs pe care o persoană o poate consuma în siguranță.

Reuniunea comitetului de experți a început la sfârșitul lunii iunie și urmează să își anunțe concluziile în aceeași zi în care IARC își va face publică decizia – pe 14 iulie.

Comenteaza