RĂDĂCINA MINUNE: vindecă ASTMUL, previne INFARCTUL, restabileşte TRANZITUL INTESTINAL şi alungă GREAŢA

RĂDĂCINA MINUNE: vindecă ASTMUL, previne INFARCTUL, restabileşte TRANZITUL INTESTINAL şi alungă GREAŢA
Deosebit de prețuită în bucătăriile orientale din India, Malaezia, Nepal, Bangladesh, China, Japonia şi Coreea, această rădăcină şi-a căpătat un loc de cinste în medicina tradiţională încă din vremuri străvechi, datorită proprietăţilor sale curative.

Ghimbirul, folosit crud, fiert, prăjit, copt şi chiar şi sub formă de murătură, este cunoscut în special datorită gustului puternic aromat şi uşor picant. Asiaticii îl folosesc însă, încă din timpuri străvechi, nu doar ca aliment şi condiment, ci şi ca medicament.

Întăreşte sistemul imunitar

Consumat în stare proaspătă, rădăcina de ghimbir este un excelent remediu împotriva răcelii, având proprietatea de a întări sistemul imunitar al organismului.

Restabileşte tranzitul intestinal

Deşi nu are nici un efect asupra celor care suferă de boli cronice, precum colonul iritabil, ghimbirul este un remediu eficient împotriva constipaţiei sau a diareii, reglând tranzitul intestinal.

Alungă greaţa

Ghimbirul este recomandat să se consume pe perioada sarcinii, pentru alungarea stărilor de greaţă. Luată pentru o perioadă mai îndelungată, rădăcina de ghimbir reface funcţiile gastrice şi reduce, astfel, senzaţia de greaţă sau de vomă, indiferent că este vorba de greaţă alimentară, cauzată de oboseală sau survenită în urma unei sarcini.

Antiasmatic

Chinezii folosesc, cu succes, de sute de ani ghimbirul pentru tratarea astmului. Cel mai adesea, sucul de ghimbir este amestecat cusuc de morcov.

Reface funcţiile digestive

Datorită capacităţii de a reface funcţiile gastrice, dar şi de a regla funcţiile digestive, ghimbirul poate fi folosit cu succes şi pentru tratarea bolilor de stomac.

Îmbunătăţeşte performanţele fizice

Dacă vă simţiţi obosiţi sau suprasolicitaţi şi vreţi un plus de energie, aţi putea considera includerea ghimbirului în preparatele culinare. Datorită efectului tonic pe care îl are, este un energizant ideal în perioadele de suprasolicitare, atât fizică, cât şi psihică.

Previne infarctul miocardic

Rădăcina lui este adesea folosită şi în curele de slăbire, datorită capacităţii de stimulare a metabolismului lipidic. În plus, scade nivelul de colesterol rău din sânge, reduce riscul de apariţie a afecţiunilor cardionasculare şi previne apariţia infarctului miocardic.

Afrodiziac natural

Supranumit, alături de ginseng, "viagra naturală", rădăcina de ghimbir are propritatea de a creşte apetitul sexual.

Comenteaza