Răzvan Cherecheș, despre OMICRON: „La rata aceasta de creștere, efectul asupra sistemului de sănătate ar putea fi devastator”

Răzvan Cherecheș, despre OMICRON: „La rata aceasta de creștere, efectul asupra sistemului de sănătate ar putea fi devastator”
| Foto: Facebook: Razvan Chereches

Profesorul de Sănătate Publică, Răzvan Cherecheș, explică într-o postare pe Facebook efectul tulpinii Omicron la nivel global.

„Chiar dacă pare că are simptome mai ușoare decât Delta, la rata aceasta de creștere nu va conta, și efectul asupra sistemului de sănătate ar putea fi devastator,” a precizat specialistul în sănătate publică al UBB.

Reamintim că județul Cluj nu a reușit să scape de noua tulpină a virsului SARS-Cov-2 OMICRON, care tinde să devină majoritară în toată țara și pentru care există deja o transmisie comunitară. Din cele 30 de cazuri de infectare cu Omicron, descoperite în ultimele zile la nivel național, opt au fost confirmate la Cluj. 

Specialistul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, explică, într-o postare pe Facebook, că noua tulpină Omicron a apărut în Africa pentru că vaccinurile au fost monopolizate de către țările bogate. Rata de vaccinare pe continentul african este de aproximativ 7%, susține Cherecheș.

 ”Distribuția vaccinurilor va trebui să fie una echitabilă la nivel global, dacă vrem să eliminăm riscurile de evadare imunologică!”, avertizează specialistul în sănătate publică. Răzvan Cherecheș a postat și un clip video pe tema vaccinării în statele sărace.

Acesta spune că este extrem de important să nu renunţăm la masca de protecţie şi la distanţare. "Transmiterea este prin aer și la această tulpină - continuăm cu măștile, ventilația, distanțarea, testarea rapidă în masă".

Comenteaza