Răzvan Cherecheș: "Din aprilie, mai, categoric vom reveni la normal. Nu încercați să vă infectați intenționat cu Omicron''

Răzvan Cherecheș:  "Din aprilie, mai, categoric vom reveni la normal. Nu încercați să vă infectați intenționat cu Omicron''
| Foto: Facebook

Profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș spune că va fi ultima primăvară cu restricții Covid în România, la cât de răspândite sunt infecțiile cu Omicron.

Cherecheș se așteaptă ca situația să fie gestionabilă și la toamnă, dacă nu apare o nouă tulpină semnificativ diferită. „Suficient de multe persoane vor fi expuse și infectate, plus persoanele vaccinate, ca din luna aprilie, mai, categoric vom reveni la normal, exact la fel ca anul trecut pentru că vremea caldă, dar chiar și din toamna viitoare, presupunând că nu apare o tulpină nouă, care să fie fundamental diferită, mă îndoiesc că vom mai avea restricții la nivel de societate”, a spus el la Europa FM.

 
De asemenea el a mai adăugat: „Nu încercați să vă infectați intenționat cu varianta Omicron de coronavirus în speranța că veți avea simptome ușoare de boală și astfel dobândiți imunitate”. Răzvan Cherecheș avertizează că nu avem de unde ști cum reacționează fiecare organism în parte: „Știm că e o variantă mai ușoară în principal la persoanele vaccinate. Nu ai cum să anticipezi dacă nu faci parte din acel mic procent de persoane sănătoase, sportive, fără alte probleme și care au o problemă la sistemul imunitar. Am avut nenumărate exemple din lume, oameni care au fost tineri, sănătoși și care au murit sau, cealaltă variantă, e improbabil să anticipezi dacă vei dezvolta un sindrom Covid lung.

Comenteaza