Foto Școală nouă pentru început de an școlar în cartierul Iris

Școală nouă pentru început de an școlar în cartierul Iris
Școală nouă pentru început de an școlar în cartierul Iris
Școală nouă pentru început de an școlar în cartierul Iris
Școală nouă pentru început de an școlar în cartierul Iris
Școală nouă pentru început de an școlar în cartierul Iris
Școală nouă pentru început de an școlar în cartierul Iris

Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” se modernizează, se extinde cu încă un corp nou de clădire și va avea o sală de sport modernă.

Creștere de la 6 săli de clasă la 21 săli - din care 3 laboratoare noi. 630 locuri în total pentru elevi, sală nouă de sport, energie verde, infrastructură educațională de ultimă generație. Investiție de peste 6 milioane euro din fonduri europene

Evoluția Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” obținută prin proiectul cu fonduri europene:
Săli de clasă: inițial - 6 săli; după finalizarea proiectului - 18 săli de clasă
Laboratoare: inițial - 0 laboratoare; după finalizare - 3 laboratoare
Capacitate elevi: inițial - 240 elevi; după finalizare - 630 elevi
Plus sală nouă de sport, sală multifuncțională, lift, dotări moderne pentru săli ș.a.

''Astăzi am verificat investiția realizată prin proiectul de modernizare și creștere a eficienței energetice la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, situată pe str. Războieni nr. 67. Pe o suprafață de peste 7000 mp școala are acum 18 săli de clasă și 3 laboratoare - creștere de la 6 săli de clasă, o nouă sală de sport de 1142 mp - dotată pentru organizarea competițiilor sportive naționale, o nouă sală multifuncțională generoasă pentru conferințe sau evenimente, sală de mese, grupuri sanitare, vestiare și spații pentru jocuri sportive. Accesibilizarea școlii a fost realizată prin facilități speciale pentru persoanele cu dizabilități - lift nou instalat, rampe, grup sanitar dedicat.

Lucrările sunt finalizate în proporție de 96%, au rămas de realizat lucrări precum turnare covor PVC și instalarea dotărilor. Școala a fost dotată prin proiect cu diverse echipamente precum table interactive de ultimă generație, pe lângă mobilier nou pentru sălile de clasă și mobilier special pentru laboratoare.

Având în vedere nivelul ridicat de radon identificat la nivelul parterului s-a impus o protecție ridicată la radon prin montarea unei membrane anti-radon în statigrafia podelelor și instalarea unor sisteme de depresurizare activă a solului'', a declarat edilul Emil Boc.

Au fost realizate investiții și pentru creșterea eficienței energetice, fiind instalate surse de energie regenerabilă - 44 panouri fotovoltaice și 16 panouri solare vor produce energie electrică și vor încălzi apa. De asemenea, a fost instalat un sistem de iluminat cu tehnologie LED pentru reducerea consumului de energie.

Valoarea investiției este de 30.258.186,29 lei TVA inclus.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Etichete
Comenteaza