Exclusiv Foto Sondaj: Primarul Bogdan Pivariu are 71% din intenția de vot la Primăria Florești

Sondaj: Primarul Bogdan Pivariu are 71% din intenția de vot la Primăria Florești
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Actualul edil al celei mai mari comune din țară, Bogdan Pivariu, este lider detașat pentru fotoliul de primar al Floreștiului, în sondajul realizat la comanda PNL Florești și obținut de ZIUA de CLUJ.

Sondajul a fost realizat la începutul lunii martie a anului 2024, de către The Center for International Research and Analyses, la comanda PNL Florești.

Intenție de vot pentru funcția de primar

Întrebare: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale dumneavoastră pe cine ați vota ca primar al comunei Florești? (din cei 52% care au indicat un candidat)

Primarul Bogdan Pivariu este cotat cu 71% din intenția de vot a floreștenilor, urmat de Daniel Meze, cu 11%, Flaviu Udrea - 6%, Horațiu Muntean Roșca - 4%, Dinu Criste - 2%, alt candidat - 6%.

Sondaj: Primarul Bogdan Pivariu are 71% din intenția de vot la Primăria Florești

Intenție de vot la alegerile locale

Întrebare: Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale pentru Consiliul Local Florești și ar participa următoarele partide/alianțe politice, dvs cu candidații cărui partid/alianță ați vota?

Lider este Partidul Național Liberal (PNL), care are 46% din intenția de vot, urmat de Partidul Social Democrat (PSD), cu 15% , podiumul fiind completat de Uniunea Salvați România (USR), cu 13%. AUR se clasează pe poziția a 4-a, cu 11%, iar suprinzător este faptul că SOS România, partidul Dianei Șoșoacă, având 6% din voturi, este situat peste UDMR (4%).

Sondaj: Primarul Bogdan Pivariu are 71% din intenția de vot la Primăria Florești

Favorabilitate personalități publice locale

Întrebare: Care este părerea dumneavoastră generală despre fiecare dintre următoarele persoane publice?

În ceea ce privește simpatia față de persoanele publice din Florești, tot Bogdan Pivariu este lider detașat. Nu mai puțin de 64% dintre persoanele chestionate au spus că au o părere pozitivă (Foarte bună sau Bună) despre actualul edil. Pe locul al doilea este fostul primar Horia Șulea, apreciat de 33% dintre cei chestionați, dar tot atâtea procente au spus că au o părere negativă despre el (Proastă sau Foarte proastă). Pe locul trei este Daniel Meze, 18% au părere pozitivă despre el, în timp ce 15% au o părere negativă.

Sondaj: Primarul Bogdan Pivariu are 71% din intenția de vot la Primăria Florești

Realizări

Întrebare: Care credeți că este cea mai importantă realizare a actualului primar din Florești?

22% dintre respondenți au spus că cea mai mare realizare a lui Bogdan Pivariu este Bulevardul/strada Eroilor, urmat de Infrastructura rutieră (străzi, drumuri, asfalt, etc), cu 14%. Cel mai mare procent, 28%, l-a strâns opțiunea de vot: Nu știu/Nu răspund.

Sondaj: Primarul Bogdan Pivariu are 71% din intenția de vot la Primăria Florești

 

Sondaj realizat în perioada 02.03.2024 - 19.03.2024 de CIRA (The Center for International Research and Analyses) la comanda PNL Florești. Datele au fost culese prin metoda door-to-door. Au fost chestionate 808 persoane selectate din populația adultă (18 ani și peste), neinstituționalizată, a Comunei Florești. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/-3,2%. În anumite cazuri, suma procentelor poate fi diferită cu +/-1% față de 100% datorită rotunjirii valorilor, precizează CIRA.

Comenteaza