Fără emoţii: Patrick Ciorcilă s-a calificat în turul II la BT Open Trophy

Fără emoţii: Patrick Ciorcilă s-a calificat în turul II la BT Open Trophy
Tenismanul clujean a acces în turul secund al turneului futures, din Parcul Rozelor, cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Spectacolul este la el acasă la turneul de tenis BT Open Trophy, de pe terenurile clubului Winners. Ieri a fost o zi plină pentru clujeni, însă doar Patrick Ciorcilă s-a calificat în turul al doilea la proba de simplu.

Clujeanul l-a învins pe Vlad Cornea cu un dublu 6-2 şi se pregăteşte de turul următor. "Îmi doresc în primul rând să fiu sănătos şi să pot duce la bun sfârşit fiecare partidă. Am încredere în forţele mele şi sper să ajung cât mai departe. Familia a fost mereu lângă mine, aşa s-a întâmplat şi acum şi vreau să le mulţumesc tuturor pentru susţinerea pe care mi-o acordă", a spus Patrick, ocupantul locului 773 în clasamentul ATP. Ciorcilă a trecut de primul tur şi la precedentul turneu futures, din luna mai, dar o accidentare l-a forţat să se retragă din competiţie.
Ciprian Alexandru Porumb, un alt clujean aflat la startul BT Trophy 2013, a fost eliminat de italianul Fortuna Claudio, pierzând în două seturi, 4-6, 1-6. Ionuţ Fărcaş, intrat pe tabloul principal după două tururi de calificări, a pierdut şi el , însă după un joc foarte disputat cu spaniolul Carlos Boluda. Primul set l-a cedat în tie-break , 6-7 (2-6), iar al doilea l-a pierdut cu 4-6, după ce a irosit câteva mingi de a restabili egalitatea la 5. Alex Jecan, cel care e şi antrenor la Winners Tenis Club, a fost învins de cehul Jan Blecha (favoritul numărul 5) cu 6-1, 6-3.

A surprins, însă, înfrângerea polonezului Piotr Gadomski în faţa elveţianului Luca Margaroli. Şi acest joc a fost unul foarte disputat, un meci spectaculos, cu de toate. Polonezul s-a impus în primul set cu 6-3, însă elveţianul a revenit în cel de-al doilea, pe care l-a câştigat cu 6-4. În decisiv, tot sportivul elveţian a fost mai bun, învingând cu 6-1.

Competiţia promite un spectacol deosebit şi în zilele următoare, în luptă fiind angrenaţi sportivi de valoare, printre care îi putem aminti pe primii doi favoriţi, Guillermo Olaso şi Rui Machado. Ultimul are o carieră de invidiat şi a evoluat inclusiv la turneele de Grand Slam. A ajuns la un moment dat pe locul 59 ATP, însă o accidentare destul de gravă l-a scos ulterior din circuit. A revenit, a început să urce, iar acum se află pe locul 436. Are meciuri pe tabloul principal la Australian Open (2011 şi 2012), Roland Garros (2009, turul 2), Wimbledon (2012, turul 1) şi US Open (2008, turul al doilea). Ultimul titlu obţinut a fost în martie 2013, la Faro, în Portugalia, unde l-a învins tocmai pe Guillermo Olaso, principalul favorit al turneului futures de la Cluj. Câştigătorul BT Trophy se va alege cu 27 de puncte ATP.

 

Comenteaza