Liga Campionilor, mai ieftină la Cluj decât în Elveţia sau Germania

Liga Campionilor, mai ieftină la Cluj decât în Elveţia sau Germania

Un fan “feroviar” plăteşte de aproape două ori mai puţin pentru meciurile din Liga Campionilor decât un suporter elveţian sau german.

CFR Cluj, Bayern München şi FC Basel au scos deja la vânzare bilete pentru confruntările din Liga Campionilor. Campioana României are cele mai ieftine pachete de bilete, FC Basel are preţuri diferenţiate în funcţie de adversar, în timp ce Bayern se laudă că a vândut deja o mare parte din tichetele disponibile. Singura echipă din grupa A care nu a anunţat încă preţurile biletelor pentru partidele din Liga Campionilor este AS Roma.

CFR Cluj a pus în vânzare pachete de bilete pentru toate cele trei meciuri, cu Bayern München, AS Roma şi FC Basel. Cel mai ieftin pachet costă 150 de lei, la peluza I, iar cel mai scump este de 1.000 de lei, la tribuna I, sectoarele 13-16. Pachetele de bilete au început să se vândă de miercuri, 1 septembrie, primele trei zile fiind destinate abonaţilor, iar “feroviarii” le-au pregătit surprize fanilor. Fiecare persoană va primi un CD cu imnurile echipei, iar cei mai norocoşi vor câştiga prin tragere la sorţi un tricou cu autografe din partea jucătorilor. Interesant este că echipa clujeană a redus preţurile pachetelor faţă de precedenta participare în grupele Ligii Campionilor de acum doi ani, când la Cluj au venit Chelsea Londra, AS Roma şi Girondins Bordeaux. Atunci, preţul minim a fost de 200 de lei, iar cel mai costisitor pachet a fost achiziţionat cu 1.500 de lei.

Campioana Germaniei şi favorita grupei E, Bayern München, a anunţat şi ea preţurile biletelor de intrare la meciurile echipei de pe teren propriu. Fanii vor plăti pentru un bilet între 25 şi 60 de euro, în funcţie de locul ocupat pe stadion, iar persoanele cu handicap beneficiază de o reducere substanţială, achitând doar 5 euro. Echipa germană joacă toate meciurile de pe teren propriu cu casa închisă, astfel că este de aşteptat ca atmosfera să fie una infernală la toate cele trei partide din grupa E a Ligii Campionilor. În urmă cu câteva zile, site-ul oficial al echipei bavareze anunţa că clubul a vândut deja 50.000 de tichete pentru primul meci din această ediţie a Ligii Campionilor, duelul cu AS Roma de pe 15 septembrie. Suporterii germani au arătat un interes ridicat şi pentru partida cu CFR Cluj, de pe 19 octombrie, iar după primele zile erau vândute deja 40.000 de bilete, potrivit site-ului oficial al echipei. Cum până la meci mai este o lună şi jumătate, este de aşteptat ca stadionul să fie arhiplin la confruntarea cu campioana României. Capacitatea stadionului Allianz Arena este de 69.000 de spectatori la competiţiile interne şi de 66.000 la meciurile din competiţiile organizate de UEFA.

Elveţienii de la FC Basel au decis să pună în vânzare bilete la preţuri diferite, în funcţie de adversarul întâlnit. Astfel, tichetele pentru meciul cu CFR Cluj sunt mai ieftine comparativ cu cele pentru jocurile cu Bayern München şi AS Roma. Preţurile biletelor la meciul cu CFR variază între 29 şi 113 franci elveţieni, adică între 22 şi 86 de euro. La meciul cu Bayern, un bilet costă între 48 şi 188 franci elveţieni (37-144 euro), iar la cel cu Roma preţul se situează între 38 şi 150 de franci elveţieni, adică 29-115 euro. Elveţienii au pus şi ei în vânzare pachete pentru toate cele trei partide. Clubul are oferte speciale pentru abonaţi, la preţuri cuprinse între 66 şi 258 de franci elveţieni (50-198 euro), în timp ce restul spectatorilor vor plăti între 83 şi 322 franci elveţieni (63-246 euro).

Programul “feroviarilor” în grupa E a Champions League

15 septembrie:
CFR Cluj - FC Basel
28 septembrie:
AS Roma - CFR Cluj
19 octombrie:
Bayern München - CFR Cluj
3 noiembrie:
CFR Cluj - Bayern München
23 noiembrie:
FC Basel - CFR Cluj
8 decembrie:
CFR Cluj - AS Roma


Etichete
Comenteaza