5 MITURI despre SLĂBIT spulberate. Puteţi mânca seara!

5 MITURI despre SLĂBIT spulberate. Puteţi mânca seara!
Dieteticienii americani spulberă cele mai vehiculate 5 mituri despre slăbit. Află ce spun experţii despre pierderea în greutate!

Experţii în nutriţie din Statele Unite ale Americii DEMOLEAZĂ cele mai frecvente 5 MITURI despre slăbit.

1. Carbohidraţii sunt RĂI
Specialiştii în diete din SUA susţin că primul mit în ceea ce priveşte pierderea kilogramelor vizează carbohidraţii. „Ar trebui să ne revizuim imaginea despre carbohidraţi, care au devenit un fel de paria ai dietelor", spun oamenii de ştiinţă americani. Ei susţin că o dietă pe bază de proteine nu este cu nimic mai bună pentru sănătate. Carbohidraţii susţin activităţile principalelor organe din corp: inima şi rinichii. Proteinele se descompun în colesterol, iar, în cele din urmă, pot provoca probleme cu inima.

2. Gustările dintre mese vor DISTRUGE dieta
Nutriţioniştii americani spun că gustările ocazionale previn căderile de calciu şi menţin nivelul de zaharuri în sânge. Gustările sănătoase dintre mese stopează pofta de mâncare şi menţin nivelul de energie ridicat. Într-o dietă, amintesc nutriţioniştii americani, este important să nu lăsăm corpul să se înfometeze, pentru că, mai apoi, va acumula absolut toate alimentele din următoarea masă. De fapt, gustările dintre mese pot regla metabolismul în favoarea noastră.

3. Produsele FĂRĂ grăsimi AJUTĂ
Dieteticienii combat şi acest mit legat de alimentaţia celor care vor să scape de kilogramele în plus. Ei atrag atenţia asupra faptului că un produs cu puţine grăsimi poate avea mai multe calorii! Ei spun că produsele care au conţinut scăzut de grăsimi ne fac mai mult rău decât bine, deoarece conţin mai multe ZAHARURI, adevărate bombe cu ceas pentru DIETĂ.

4. NU mâncaţi SEARA
Al patrulea mit COMBĂTUT de nutriţionişti vizează indulgenţele culinare seara. Experţii minimalizează această regulă, deoarece studiile noi arată că organismul are apogeul de consum al caloriilor seara. Aşadar, în decursul serii se metabolizează cel mai bine nutrienţii. Nutriţioniştii avertizează că e mult mai IMPORTANT câte calorii CONSUMĂM decât ORA la care alegem să le gustăm.

5. NU vă CÂNTĂRIŢI des
Experţii în diete spun că este NECESAR să vă cântăriţi MINIM o dată pe săptămână. Dacă vă urcaţi pe cântar des, puteţi detecta mai repede orice variaţie în greutate şi puteţi interveni la timp. Dacă vă cântăriţi foarte rar, şansele de a lua în greutate cresc direct proporţional cu timpul dintre cântăriri.

 

 

 

Comenteaza