Alertă meteorologică în România. Ciclonul devastator va ajunge și la Cluj?

Alertă meteorologică în România. Ciclonul devastator va ajunge și la Cluj?
| Foto: digi24.ro

Începând din această seară, România se confruntă cu o alertă meteorologică din cauza ciclonului care a provocat distrugeri în întreaga Europă. 

Acesta a generat inundații puternice în Franța, Belgia, Germania și Olanda, iar acum se îndreaptă spre România, aducând instabilitate atmosferică și precipitații intense.

Specialiștii anunță că, în următoarele zile, vremea va deveni tot mai instabilă în sud-vestul țării, cu ploi și fenomene meteo moderate. De asemenea, Banatul, Crișana și zonele montane vor fi afectate de ploi în această după-amiază. Mâine dimineață, ploile vor continua în sud-vest, dar vor fi de intensitate redusă, iar instabilitatea se va accentua pe parcursul zilei în zonele montane.

De la mijlocul săptămânii, mai precis de marți după-amiază până joi, se așteaptă o generalizare a instabilității atmosferice pe întreg teritoriul României. Ploi frecvente și abundente, cu cantități ce pot depăși 20-30 l/metru pătrat, vor fi predominante în jumătatea de vest a țării. Totodată, sunt posibile căderi de grindină și vijelii, pe fondul încălzirii treptate a vremii.

În sudul țării, temperaturile vor fi modeste astăzi și mâine, situându-se în jurul valorilor de 20-22 de grade Celsius. Cu toate acestea, restul țării va experimenta o creștere a temperaturilor, ajungând la 27-28 de grade Celsius, crescând astfel potențialul de instabilitate al masei de aer.

Pentru finalul săptămânii, vineri, sâmbătă și duminică, meteorologii prognozează o ameliorare a vremii, în special în zonele joase de relief. Ploile se vor retrage spre zonele de deal și munte, iar temperaturile vor continua să crească, apropiindu-se de 30 de grade Celsius în estul și nord-estul țării.

Pe parcursul săptămânii, temperaturile vor oscila între 20 și 27 de grade Celsius, urmând să crească spre weekend, aducând o vreme mai frumoasă și mai caldă în majoritatea regiunilor, potrivit antena3.ro.

Comenteaza