Bucură-te de dimineți relaxante la tine bucătărie: 4 tips & tricks simple
Bucuria vieții stă în micile detalii. O cană de cafea poate da savoare dimineților tale, așa cum o piesă ascultată în surdină te poate transporta într-un moment drag din trecut.
În realitate, nu avem nevoie de foarte multe lucruri ca să fim fericiți, iar principiul acesta e valabil și pentru… bucătăria ta! Da, ai citit bine, poți să-ți transformi diminețile în bucătărie, una dintre camerele tale favorite, într-unele mai liniștite, mai tihnite, mai pe placul sufletului tău. Și nu, nu trebuie să reamenajezi toată camera, dacă nu e pe lista de priorități sau nevoi. Există câteva „mici secrete” pe care ți le dezvăluim, astfel încât să-ți faci bucătăria mai confortabilă și să ai parte aici de momente de bine.
Deschide geamul și respiră aerul curat
Dacă prima oprire când te dai jos din pat e în bucătărie, ce-ar fi să adaugi un nou element în rutina ta? În loc să te duc buluc, mai mult adormit(ă) decât treaz(ă), către filtrul de cafea sau către aparatul tău de cafea cu capsule, îndreaptă-te către geam, dă perdeaua sau jaluzelele la o parte și deschide fereastra. Acesta poate fi un mic moment de succes în diminețile de primăvară - așa cum se întâmpla în copilărie, când stăteai la bunici și adorai să asculți trilul de dimineață al păsărilor. Bine, s-ar putea ca aerul de acum nu mai fie la fel de fresh ca atunci, dar poate ai norocul să stai într-o zonă cu mai mulți copaci - profită de asta.
Nu te grăbi
Știm cum e: vrei să le faci pe toate în ritm alert, să-ți pregătești outfitul pentru birou, să bei cana de cafea făcută la espressorul Krups, doar-doar să nu întârzii. Dar cum ar fi dacă te-ai opri un pic, dacă nu te-ai mai grăbi și ți-ai da voie să savurezi băutura făcută la filtrul de cafea, dacă ți-ai lua niște timp să meditezi sau să simți recunoștință pentru lucrurile frumoase din viața ta? Sigur, asta poate presupune să faci anumite ajustări la programul tău - de exemplu, să lași filmele deoparte în unele seri și să te culci mai devreme, ca a doua zi să te poți trezi la o oră care să-ți permită să-ți creezi și să te bucuri de un ritual al stării de bine. Gândește-te doar: când îți dai voie să începi ziua și să trăiești dimineața pe îndelete, ai mai multă claritate și îți dai seama că până și faptul că poți să savurezi cafeaua de la filtrul de cafea, în timp ce discuți cu cineva drag, e un motiv de binecuvântare.
Dă spațiului o notă intimă și personală
Adaugă câteva fotografii din vacanțele tale preferate, fă-ți un panou cu citate care să te ajute să începi ziua mai bine și cu mai multă încredere, pune pe frigider magneții care îți amintesc de experiențele trăite într-unele dintre cele mai frumoase vacanțe în țară sau prin lume. Frumusețea vieții stă în detalii, așa că poți să-ți creezi o stare de bine cu lucruri simple și când petreci timp în propria bucătărie. Nu e musai să adaugi fotografii, plante sau magneți - privește-le ca pe niște sugestii și adu, în schimb, obiectele cu însemnătate pentru sufletul tău. Tu îți creezi propria formulă a stării autentice de bine.
Menține ordinea
Desigur, fără să transformi asta într-un task ultracopleșitor - obiectivul e, până la urmă, fix opusul. Ține cont, însă, că un spațiu bine organizat te ajută să ai mai multă claritate. În loc să te simți stresat(ă) că n-ai scos vasele din mașina de spălat sau că ai blatul de lucru plin, poți să te bucuri de cafeaua ta favorită, să scrii în jurnal, să-ți faci un mic-dejun fix așa cum îți place sau pur și simplu să respiri aerul curat ce pătrunde pe fereastră.
După cum vezi, poți să-ți faci bucătăria mai primitoare și mai relaxantă cu doar câteva lucruri, fie că e vorba de o fereastră deschisă, de un filtru de cafea sau de obiecte decorative de suflet. E atât de simplu, la fel ca bucuria vieții.