Sfaturi de la un medic specialist în longevitate. Ține cont de aceste 5 obiceiuri simple dacă vrei să ai o viaţă lungă

Sfaturi de la un medic specialist în longevitate. Ține cont de aceste 5 obiceiuri simple dacă vrei să ai o viaţă lungă

Un medic specialist în longevitate a împărtășit strategia pe care o are pentru o viaţă mai lungă.

Dr. Florence Comite a vorbit despre cele cinci lucruri simple pe care le face pentru a trăi mai mult şi pentru a-şi ajuta pacienţii.

1. Prioritizează proteinele

Consumă zilnic cel puţin 1 gram de proteine per kilogram de greutate corporală pentru a menţine masa musculară, esenţială pentru o îmbătrânire sănătoasă. Proteinele au şi alte roluri în organism, inclusiv acela de a permite crearea de hormoni.

2. Varietate în exerciţii

Combină antrenamentul de forţă de două ori pe săptămână cu exerciţii cardio de două-trei ori pe săptămână pentru a menţine masa musculară şi a îmbunătăţi sănătatea cardiovasculară. Un studiu recent a constatat că practicarea atât a exerciţiilor de rezistenţă, cât şi a celor cardio, a redus riscul de deces prematur al participanţilor cu 41%, arată Mediafax, care citează Business Insider.

3. Ciocolată neagră ca supliment

Consumă ciocolată neagră cu un conţinut ridicat de cacao (70-90%) pentru a beneficia de flavonoide cu proprietăţi antioxidante şi benefice pentru creier.

4. Consum moderat de alcool

Limitează consumul de alcool la ocazii speciale, evitând consumul frecvent. Deşi există câteva studii care sugerează că alcoolul ar putea fi benefic pentru sănătate, o analiză amplă din 2023 cu 4,8 milioane de participanţi a constatat că femeile care beau alcool au mai multe şanse de a muri mai devreme decât cele care nu beau. Un studiu separat din 2022 a constatat că băutorii obişnuiţi au pierdut în medie 6,9 ani de viaţă.

5. Experimentează astragalus

Dr. Comite explorează beneficiile potenţiale ale acestei plante cu proprietăţi adaptogene, ceea ce înseamnă că, în teorie, ar putea ajuta la protejarea împotriva stresului, a deteriorării celulelor şi a unor boli precum cancerul şi diabetul, potrivit Mount Sinai.

Cu toate acestea, Centrul Naţional pentru Sănătate Complementară şi Integrativă spune că nu există studii umane importante care să demonstreze că poate ajuta pe cineva cu vreo afecţiune.

Comite a declarat pentru sursa citată că, în şase luni de când ia astragalus, vederea i s-a îmbunătăţit şi nu mai are nevoie de ochelari de citit.

Comenteaza