Licoarea-minune pentru INIMĂ şi CREIER

Licoarea-minune pentru INIMĂ şi CREIER
Ceaiul verde previne bolile cardiovasculare şi ne ajută să NU îmbătrânim, susţin cercetătorii chinezi

O nouă analiză a compuşilor din ceaiul verde a uimit lumea medicală! Potrivit unui studiu al Universităţii Chongqing din China, unele substanţe din ceaiul verde au un impact pozitiv asupra mecanismelor celulare din creierul nostru. Substanţele ajută la buna funcţionare a inimii şi ne ajută să OPRIM îmbătrânirea.

 

Ceaiul verde combate îmbătrânirea
Cercetarea, derulată de Universitatea Medicală din Chongqing, China, a relevant faptul că, pe lângă proprietăţile sale antioxidante binecunoscute până acum, ceaiul verde combate îmbătrânirea!
Studiul a pus accentul pe o anumită substanţă chimică - EGCG. Echipa a arătat că substanţa joacă un rol benefic împotriva bolilor degenerative associate cu îmbătrânirea! Conform oamenilor de ştiinţă, EGCG ajută la îmbunătăţirea funcţiilor cognitive ale creierului. S-a demonstrat că substanţa activează funcţiile hipocampusului care sunt implicate în conversia informaţiilor din memoria pe termen scurt în cea pe termen lung.

 

Consumul de ceai verde ajută la învăţare
Oamenii de ştiinţă au folosit aceste informaţii pentru a afla dacă EGCG din ceaiul verde a determinat o creştere a producţiei de celule neuronale. Cercetătorii chinezi au făcut experimente pe şoareci. Rozătoarele cărora li s-a administrat 7 zile ceai verde, au învăţat mai repede să parcurgă un traseu prestabilit, decât grupul de control. Yun Bai, şeful experimentului, susţine că acest lucru a dovedit că EGCG din ceaiul verde a fost de ajutor în procesul de învăţare şi în memoria spaţială. EGCG a ajutat atât la recunoaşterea obiectelor, cât şi la procesul global de învăţare.

 

Boli degenerative tratate cu CEAI verde

Rezultatul final al experimentelor a arătat că EGCG din ceaiul verde este responsabil de creşterea producţiei de celule neuronale! Potrivit doctorului Bai, această proprietate a ceaiului verde are poteţialul de a deveni o optiune de tratament pentru bolile degenerative, cum ar fi Alzheimer şi Parkinson. (Andra-Daria Szasz)

 

Comenteaza