Papanași cu gem și smântână, rețeta perfectă pentru zilele de toamnă
- Scris de Ziua de Cluj
- 12 Sep 2020, 11:12
- Utile
- Ascultă știrea

Papanaşi cu smântână şi dulceaţă sunt perfecţi pentru toamnă, când sunt dulceţuri la alegere în propria cămară.
INGREDIENTE
250 g branza de vaci
3 linguri faina
1 bucata ou
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita otet
1 ulei pentru prajit
300 ml smantana
1 ceasca gem dupa gust
MOD DE PREPARARE
Oul se bate bine într-un castron. Adaugă peste bicarbonatul stins în prelabil cu o linguriță de oțet. Adaugă brânza de vaci și amestecă bine. Apoi adaugă făina treptat până se încorporează toată, amestecând cu mâna. Din aluatul rezultat modelează un fel de gogoșele cu gaură la mijloc și un număr egal de biluțe din aceeași cocă. Într-o tigaie adâncă și mare care nu lipește, pune ulei la încins. Pune la prăjit atât gogoșelele, cât și biluțele, până se rumenesc frumos pe fiecare parte. Se scot pe un șervet de hârtie să se scurgă, apoi se ornează cu smântână și gem, ca în imagine.
Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei