Reţeta de toamnă! Supa cremă de dovleac, perfectă pentru zilele friguroase

Reţeta de toamnă! Supa cremă de dovleac, perfectă pentru zilele friguroase

Supa cremă de dovleac nu trebuie să lipsească din meniul tău de toamnă. Iată o rețetă simplă și ieftină, gata într-o oră.

Ingrediente

dovleac

1/2 lingurita sare

400 ml supa de pui

2 morcovi, 200 gr ceapa

1 kg miez dovleac placintar taiat cubulete

2 linguri unt

200 ml smantana grasa

Metoda de preparare

Taie dovleacul in cubulete mici, curata si feliaza morcovii, taie ceapa in rondele. Pune-le intr-o oala impreuna cu supa de pui si putina sare si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 40 de minute, pana cand dovleacul este foarte moale. Toarna legumele fierte cu tot cu zeama ramasa intr-un blender si adauga untul. Mixeaza pana cand devin o pasta groasa. Amesteca si smantana in crema de supa. Servete supa calda cu o lingura de smantana si crutoane crocante cu oregano.



Etichete
Comenteaza