Reţeta de toamnă! Supa cremă de dovleac, perfectă pentru zilele friguroase
- Scris de Ziua de Cluj
- 27 Sep 2018, 08:47
- Utile
- Ascultă știrea
Supa cremă de dovleac nu trebuie să lipsească din meniul tău de toamnă. Iată o rețetă simplă și ieftină, gata într-o oră.
Ingrediente
dovleac
1/2 lingurita sare
400 ml supa de pui
2 morcovi, 200 gr ceapa
1 kg miez dovleac placintar taiat cubulete
2 linguri unt
200 ml smantana grasa
Metoda de preparare
Taie dovleacul in cubulete mici, curata si feliaza morcovii, taie ceapa in rondele. Pune-le intr-o oala impreuna cu supa de pui si putina sare si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 40 de minute, pana cand dovleacul este foarte moale. Toarna legumele fierte cu tot cu zeama ramasa intr-un blender si adauga untul. Mixeaza pana cand devin o pasta groasa. Amesteca si smantana in crema de supa. Servete supa calda cu o lingura de smantana si crutoane crocante cu oregano.