Uleiul de măsline, ingredientul minune din bucătărie. Patru moduri simple prin care poți consuma mai mult

Uleiul de măsline, ingredientul minune din bucătărie. Patru moduri simple prin care poți consuma mai mult
| Foto: digi24.ro

Consumat în mod regulat, uleiul de măsline poate avea beneficii asupra sănătății inimii, creierului sau poate proteja împotriva bolilor cronice.

Rezoluția ta pentru noul an este să mănânci mai sănătos și să gătești mai mult acasă? Poți adopta o dietă mediteraneană, super gustoasă și echilibrată, care îți va aduce nutrienții și vitaminele de care ai nevoie. Vei descoperi savoarea legumelor proaspete, a fructelor de sezon, dar și a uleiului de măsline.

Dacă știi deja că uleiul de măsline consumat în mod regulat poate avea beneficii asupra sănătății inimii, funcțiilor creierului sau poate proteja împotriva bolilor cronice, te gândești, cu siguranță, cum să-l integrezi mai mult în dietă.

Vestea bună este că gustul său inconfundabil te va ajuta să adaugi un plus de savoare preparatelor, fie că îl folosești la gătit, fie că preferi să-l adaugi ca tușă finală. Iată câteva feluri simple în care te poți asigura că integrezi uleiul de măsline în dieta ta și-ți și face plăcere!

Alege un ulei de măsline de cea mai bună calitate. Nu e momentul să faci teste, căci sortimentele produse în Italia, Grecia sau Spania au deja o tradiție. Mizează pe uleiul de măsline extravirgin dacă mănânci mai mult salate – va face cu adevărat diferența.

Substituie cu totul alte tipuri de ulei sau unt. Vei vedea că mâncarea este mai fragedă atunci când este marinată în ulei de măsline sau carnea este mai gustoasă atunci când este prăjită, alături de legume. Folosește uleiul chiar și pentru prăjituri, clătite sau gofre. Vei sesiza o diferență în aromă și textură, iar întreaga familie va dori să-ți afle secretul.

Dacă-ți place deja gustul uleiului de măsline, folosește-l ca tușă finală pentru preparatele tale preferate: un strop de ulei peste o salată verde va face minuni. De asemenea, poți folosi sortimente aromate cu chilli sau trufe, pentru un plus de gust la paste sau pizza. Scoate preparatele de pe foc și adaugă câțiva stropi de ulei. Ne vei mulțumi pentru idee!

Nu uita că uleiul de măsline dă tonul și pentru bruschette. Pâinea caldă se va îmbiba perfect și va fi pregătită pentru mixul de legume. De asemenea, poți înnobila un humus homemade sau chiar o omletă.

Iată și sfatul nostru suprem! Alege uleiul de măsline preferat și transformă-l într-o bază pentru o rețetă proprie de sos. Îl poți amesteca cu zeamă de lămâie și muștar sau sos de soia și sweet chilli și transforma într-un “gust semnătură”. Îți va face plăcere să recreezi sosul și să-l folosești pentru salate sau marinade, știind că ți-ai pus cu adevărat amprenta pe ceea ce gătești.

La final, unul dintre cele mai bine păzite secrete ale bucătarilor profesioniști – uleiul de măsline și pâinea caldă, abia scoasă din cuptor, formează o adevărată delicatesă. Testează și tu data viitoare și vei avea un nou mic obicei nevinovat!

Nu uita, uleiul de măsline este de diferite tipuri, așa că e nevoie să te informezi cu privire la sortimentul de care ai nevoie. Spre exemplu, uleiul extravirgin va fi minunat pentru salate sau bruschete, în timp ce uleiul de măsline rafinat poate fi o alegere bună pentru preparate în tigaie, cu carne sau legume. Ai acum baza perfectă pentru o dietă sănătoasă și gustoasă – poftă bună!

loading...
Comenteaza