“Pretenţiile” Roxette: mâncare ardelenească şi explorarea Clujului

“Pretenţiile” Roxette: mâncare ardelenească şi explorarea Clujului
Bere şi vin roşu autohton, multe salate, plus diferite tipuri de lapte şi iaurt se regăsesc printre solicitările membrilor faimoasei trupe. Roxette va susţine joi un concert pe Cluj Arena.

Cu câteva zile înainte de recitalul de la Cluj, artiştii de la Roxette le-au cerut organizatorilor să pregătească propuneri de mâncăruri din bucătăria tradiţională ardelenească. Mai mult, cei doi suedezi au anunţat că, în măsura în care programul le va permite, ar dori să viziteze cele mai importante obiective din centrul Clujului.

"Marie şi Per sunt extrem de entuziasmaţi în ceea ce priveşte noua lor vizită, declarându-se încântaţi să cunoască publicul din Ardeal. De altfel, Clujul pare să-i fi impresionat deja pe cei doi membri ai trupei
care au mărturisit că şi-ar dori să poată explora oraşul, dacă programul le va permite acest lucru. În mod cert, însă, vor încerca bucătăria locală. Ei cerut să li se pregătească o serie de sugestii culinare cu specific ardelenesc", au precizat oficialii Emagic, organizatori ai concertului Roxette la Cluj.

Evenimentul va avea loc joi, pe Cluj Arena. Pe lista de cerinţe a artiştilor se mai află bere, vin roşu autohton, multe salate şi câteva sortimente de lapte şi iaurt. În privinţa produselor care trebuie să se regăsească în culise, vedetele au menţionat ghimbir feliat, fructe proaspete şi brânzeturi. "Dincolo de meniul extrem de sănătos, trupa îşi doreşte ca întreaga zonă de backstage şi în special cabinele celor doi solişti să fie decorate cu flori de sezon şi multe lumânări parfumate", au mai dezvăluit organizatorii. "Şi pentru că tot mai mulţi artişti au dezvoltat de-a lungul anilor un spirit eco, nici Roxette nu face excepţie, astfel că în zona de culise vor fi amplasate mai multe recipiente pentru colectare selectivă, fiind utilizate cu precădere produse reciclabile", au adăugat aceştia.

În deschiderea show-ului vor concerta formaţiile Les Elephants Bizzares şi Grimus. Biletele se pot achiziţiona din reţeaua magazinelor Diverta, precum şi de la o serie de puncte de vânzare. Între acestea se numără casa de bilete a stadionului Cluj Arena, zonele special amenajate din incinta Polus Center şi Iulius Mall din Cluj, la care se adaugă şi reţeaua magazinelor Inmedio din Cluj-Napoca, Baia Mare, Zalău, Turda şi Sighişoara. Copiii sub 10 ani vor avea acces gratuit la acest eveniment, oferta fiind valabilă exclusiv pentru categoria "Gazon".

Ce au cerut Iron Maiden şi Scorpions

Membrii celor două legende ale rockului, prezente în concert la Cluj în vara lui 2010, respectiv toamna lui 2011, au avut la rândul lor cerinţe speciale. Cei de la Iron Maiden au solicitat o şedinţă de masaj înaintea show-ului, iar meniul a fost "foarte nepretenţios", după cum au precizat organizatorii la acea vreme, incluzând aici pui prăjiţi sau chips-uri. La fiecare concert din cadrul turneului starurile au dorit să deguste bere locală, aşa că la cel de la Cluj au avut ocazia să deguste berea Ursus. Vedetele au mai cerut ca spaţiile în care vor sta în timpul şederii în capitala Ardealului să nu fie dotate cu aer condiţionat.

"Este singura cerinţă mai specială a lor şi, totodată, cea mai dificilă pentru noi, pentru că va fi foarte cald şi va trebui să le asigurăm confortul termic", a dezvăluit la acea vreme Raluca Andor, de la Iconica, firma organizatoare a evenimentului. Membrii trupei Scorpions au ajuns la Cluj cu o seară înaintea concertului desfăşurat în luna octombrie a anului trecut şi s-au dovedit foarte înfometaţi. Potrivit unor surse din apropierea formaţiei, artiştii au luat masa la restaurantul Da Vinci, din cartierul Bună Ziua, şi au comandat mai multe preparate pe bază de paste, carne de vită, dar şi fructe de mare, "udate" cu câteva pahare de vin.

 

Etichete
Comenteaza