Cine va fi “vice” în Cluj?

Cine va fi “vice” în Cluj?
Partidele cu şanse reale de a intra în consiliile local şi judeţean şi-au cam stabilit candidaţii pentru funcţiile numărul doi în administraţia locală, cele de viceprimar, respectiv de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ). Formal, toţi reprezentanţii partidelor au afirmat că numele candidaţilor pentru funcţiile de “vice” n-au fost încă stabilite, dar au avansat cele mai probabile nume.

"N-am discutat încă la partid acest lucru, dar, dacă mă întrebaţi pe mine, cred că cel mai potrivit ar fi Radu Moisin, care are şi experienţă în spate", a afirmat prim-vicepreşedintele PDL Cluj-Napoca, Adrian Popa, întrebat de numele pe care partidul său le-ar putea propune pentru cele două funcţii de viceprimari. "Suntem realişti, n-are sens să ne gândim la mai mult de una din cele două funcţii de viceprimar", a adăugat el. Fost viceprimar la rândul său, Popa exclude repetarea experienţei. "În acest moment, 90% nu aş accepta o asemenea funcţie", a spus acesta. Cu totul altfel gândeşte însă prim-vicepreşedintele PDL Cluj, Alexandru Coroian, vicepreşedinte al CJ în exerciţiu. "Dacă mi s-ar propune un nou mandat, aş accepta în proporţie de 70%", a afirmat Coroian, care nu a mai avansat un alt posibil candidat PDL pentru aceeaşi funcţie.

USL, în schimb, pare a avea "viceprimarii" bătuţi în cuie. "Mircea Jorj şi Steluţa Cătăniciu", a răspuns direct întrebării consilierul judeţean PSD Dan Canta. În schimb, el a fost mult mai nesigur când a venit vorba de instituţia la care va candida din nou. "Aici chiar nu ştiu, dar mă gândesc că de la liberali ar putea fi Marius Mânzat sau Ioan Petran, iar de la noi Ilarie Ivan ar fi un excelent vicepreşedinte sau Aurelia Cristea", a spus Canta. Candidatul UDMR la Primărie, Eckstein-Kovacs Peter, susţine că un eventual viceprimar din partea Uniunii se va alege dintre primii doi candidaţi de pe lista pentru Consiliul Local: Olah Emese şi Csoma Botond. În schimb, pentru preşedinţia CJ, el a avansat un singur nume: Vakar Istvan. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei dezbateri electorale organizată de Consiliul Civic Local.

 

Comenteaza