Polaris, spitalul privat închiriat de județ pentru bolnavii de COVID, ar putea să nu mai fie folosit. Încă nu s-a plătit chirie

Polaris, spitalul privat închiriat de județ pentru bolnavii de COVID, ar putea să nu mai fie folosit. Încă nu s-a plătit chirie

Pe fondul scăderii numărului de bolnavi cu coronavirus, spitalul privat Polaris, închiriat de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj ca o secţie externă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase (SCBI), ar putea să nu mai fie folosit şi să se întoarcă la obiectivul iniţial de activitate. 

De asemenea, conform prevederilor contractului semnat între cele două părţi, CJ nu a plătit nicio chirie până în momentul de faţă şi va rezilia contractul cu spitalul privat în cazul în care Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) stabileşte că nu mai este nevoie de acesta.

"Ştiţi că, printr-o hotărâre de CJSU, am fost obligaţi să găsim o soluţie şi să închiriem acest spital. Noi am acceptat acest lucru şi Polaris urma să devină o secţie externă a SCBI pentru că, în acel moment, se considera că nu ne ajung numărul de paturi pentru a-i deservi pe cei bolnavi. Atunci am anticipat şi am închiriat şi un spital privat.

Între timp, scăzând numărul de bolnavi şi nemaifiind nevoie, dacă ne spune acest lucru CJSU de această secţie externă, de acest spital privat închiriat de către noi, vom rezilia de îndată contractul şi nu vom mai plăti chirie. De altfel nici nu am plătit nicio chirie până acum, pentru că am stabilit în contract un termen de două săptămâni din momentul semnării pentru a vedea dacă se impune a fi folosit efectiv sau nu.

Deci noi, în momentul de faţă, suntem în acea perioadă în care încă nu am plătit nicio chirie pentru că aşteptăm să vedem dacă numărul va creşte sau va scădea. Scăzând numărul, atunci aşteptăm de la CJSU să ne comunice acest lucru şi vom rezilia contractul cu spitalul privat”, a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj, la ZIUA LIVE. 

"Am dori și noi sa se clarifice oportunitatea utilizării spitalului în noul context epidemiologic de scădere a cazurilor noi de COVID-19. Noi am dori să ne reluăm activitatea și să ne continuam planurile pe termen lung. Suntem disponibili să găsim o cale amiabilă, benefică pentru toate părțile", a declarat, la rândul său, Tudor Socea, directorul general al spitalului Polaris Medical.

Chiria ar costa 16.400 euro/lună 

Luni, 27 aprilie, a fost semnat documentul prin care Polaris devenea o extensie a SCBI Cluj-Napoca, o suplimentare cu 180 de locuri. Valoarea chiriei lunare, stabilită de un expert al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România, pe care CJ ar trebui să o pltătească, este de 80.000 de lei, plus taxa pe valoarea adăugată, lunar, echivalentul a circa 2 euro/mp.

Suma reprezintă închirierea spitalului şi cedarea spaţiilor și dotărilor de care spitalul dispune, urmând ca utilizarea echipamentelor să se facă în mod gratuit, acestea nefăcând obiectul evaluării realizate de expert. Personalul medical, organizarea și susținerea activității ar urma să fie asigurate și gestionate de către SCBI.

Comenteaza