Strada Brâncuși, în cărți pentru o modernizare după modelul Bună Ziua. Proiecte imobiliare pe bandă rulantă, în zonă

Strada Brâncuși, în cărți pentru o modernizare după modelul Bună Ziua. Proiecte imobiliare pe bandă rulantă, în zonă

Strada Constantin Brâncuși, din Cluj-Napoca, a devenit în ultima perioadă tot mai atractivă pentru diverse proiecte imobiliare. Locul caselor vechi care mai există aici va fi luat în câțiva ani de blocuri, clădiri de birouri și spații comerciale.

Discuțiile pe marginea unui nou proiect imobiliar pe Brâncuși din cadrul Comisiei de urbanism a municipalității au adus în atenție și necesitatea modernizării acestei străzi, printr-o eventuală lărgire, într-un viitor nu prea îndepărtat. Primarul Emil Boc ar vrea ca demersurile să debuteze chiar în toamnă.

Discuțiile au pornit de la proiectul de pe Brâncuși nr. 123-125, unde va fi ridicat un imobil mixt cu regim de înălțime 2S+P+6E+6E, pe un teren de 1.238 mp, pe care se află case unifamiliale, care vor fi demolate.

”E o revenire a noastră în comisie. S-a cerut etaj retras la conexiunea cu imobiul vecin realizat tot de noi și o fațadă de impact mai mic față de caramida propusă inițial. Am făcut retragerea și am revenit cu o situație coloristică mai neutră, iar parcările pentru biciclete le-am scos de la nivelul -2 și le-am pus la –1. Sunt 41 de apartamente și 210 mp spații comerciale”, a explicat arhitectul Valerntin Moldovan, de la biroul Arhimar.

”Peste câțiva ani, Brâncușiul așa va arăta, cu acest gen de clădiri, cu aspect de bulevard”, a adăugat arhitectul șef al municipiului Daniel Pop.

”Văd că avem tot mai mult proiecte de acestea pe Brâncuși. Și nu începem niște procese de lărgire a străzii? Să mai contribuie și investitorii acolo, că ei aduc trafic. Noi, în paralel, ce facem? Dacă tot dăm drumul la aprobări de acestea va arăta frumos, și - cum se spune - operația a reușit, dar pacientul a murit.

Până la ce nivel mergeți cu aprobarea de asemenea imobile? Capacitatea străzii va spune stop la un moment dat și ne vom trezi ca în Bună Ziua, că a trebuit să oprim autorizările doi ani. Domnule viceprimar Da Tarcea, oricum aveți deja experiența de la Bună Ziua, aș dori să preluați și acest proiect. Pe toamnă să declanșăm procedurile, pentru că văd un potențial de risc aici. Să nu ajungem blocați, ca la Bună Ziua, e cazul să ne mișcăm repede”, a spus primarul Emil Boc.

”Brâncuși e într-o restructurare foarte grăbită și vor aduce aici tot mai mulți consumatori pentru că sunt și spații comerciale și birouri, deci vor veni cu mașina și trebuie văzut pe toată strada unde sunt asigurate locuri de parcare suficiente pentru spațiile cu altă destinație de la parterul imobilelor avizate”, a spus fostul arhitect șef, Ligia Subțirică.

Clădirea de locuințe și servicii a primit avizul comisiei. Pentru cele 41 de apartamente și spațiul comercial de la parter vor fi asigurate 49 de locuri de parcare, la care se adaugă 42 de locuri pentru biciclete. În ultimele săptămâni comisia a avizat și alte proiecte imobiliare similare pe această stradă, cum ar fi un sediu nou pentru compania Arobs.

Comenteaza