Admitere liceu 2024. Continuă etapa de completare a fișelor cu opțiuni. Când are loc repartizarea computerizată

Admitere liceu 2024. Continuă etapa de completare a fișelor cu opțiuni. Când are loc repartizarea computerizată

Etapa de completare a fișelor cu codurile aferente specializărilor de la liceele pe doresc să le urmeze elevii care au absolvit clasa a VIII-a continuă până luni, 22 iulie.

Absolvenții clasei a VIII-a care au fost ierarhizați în funcție de mediile obținute la Evaluarea Națională 2024 miercuri, 10 iulie, continuă, de luni, timp de încă o săptămână, completarea fișelor cu opțiuni în vederea admiterii la liceu.

Elevii și părinții lor sunt sfătuiți de către profesori ca în ziua în care sunt programați pentru completarea fișelor să aibă deja o listă clară și doar să copieze pe fișă ordinea corectă a opțiunilor. De asemenea, este important să se completeze cât mai multe opțiuni, să se coborare până la un liceu unde anul trecut s-a intrat cu cel puțin un punct sub media obținută de elevul care a susținut examenul.

Candidații care au participat la prima etapă de admitere în învățământul profesional și dual și care nu au fost admiși completează opțiunile în fișele de înscriere în perioada 20 – 21 iulie 2024, pentru a fi repartizați la liceu computerizat în această etapă.

Între 19 și 22 iulie completează fișele cu opțiuni și candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi și candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă candidaților cu CES sau care sunt repartizați pe 18 iulie, dar renunță la acele locuri și vor să fie repartizați computerizat la liceu în această etapă.

Repartizarea computerizată generală a candidaților va avea loc miercuri, 24 iulie, când vor fi publicate rezultatele acestei primei etape.

În intervalul 25 – 30 iulie are loc etapa de depunere a dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

În 30 iulie unitățile de învățământ liceal transmit situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere, iar în perioada 31 iulie – 2 august comisia de admitere județeană rezolvă situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Cum se calculează media de admitere la liceu în 2024

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților de gimnaziu, o reprezintă media generală la Evaluarea Națională, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în examen.

La admiterea în învățământul liceal vocațional se va lua în calcul și nota finală la probele de aptitudini.

Pentru al doilea an consecutiv, media claselor gimnaziale nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu, dar va fi primul criteriu de departajare pentru elevii cu medii egale de admitere.

Vezi AICI broșura cu numărul de locuri în școlile din Cluj, specializările și media ultimului admis în anul școlar anterior. Aceasta conține și un model de Fișă de înscriere.

Comenteaza