Care este stadiul principalelor proiecte de la Cluj | Emil Boc: „La metrou, se derulează în continuare, lucrările de deviere de utilități și de pregătirea infrastructurii”

Care este stadiul principalelor proiecte de la Cluj | Emil Boc: „La metrou, se derulează în continuare, lucrările de deviere de utilități și de pregătirea infrastructurii”
| Foto: facebook.com/EmilBoc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a precizat, în deschiderea ședinței de consiliu local de marți, care este stadiul principalelor proiecte demarate, printre care și cel ce vizează metroul.

„După cum știți, în privința lucrărilor la metrou, acestea au început, acum se derulează în continuare, lucrările de deviere de utilități și de pregătirea infrastructurii, astfel încât așa cum este în grafic, în toamnă să fie aduse acele utilaje care vor lucra în subteran.

E vorba de aceste cârtițe, nu este cârtița care va veni la Cluj, dar un model de acesta va fi și la Cluj, vor fi două, pentru că sunt două tunele, dus-întors, și care practic, în toamnă vor ajunge la Cluj, urmând ca după aceea să fie pregătită intrarea în subteran. Acestea doar sunt modelele prezentate aici (de cârtițe – n.red), cu imagini care vizează partea cu devierea de utilități și pregătirea infrastructurii aferente, lucrându-se constant și periodic la aceste șantiere”, a spus Emil Boc.

De asemenea, la Căminul pentru seniori de pe Calea Baciului, în mai puțin de o lună chiar, lucrurile evoluează în direcția bună, a completat primarul.

„Șantierul prinde contur, astfel încât cel puțin la momentul acesta, să nu aibă întârzieri. E vorba de Căminul de bătrâni de pe Calea Baciului, cu 70 de locuri.

De asemenea, hub-ul din Borhanci a plecat la drum, cu toate obiectivele de acolo, de la bazinul de înot, la școala gimnazială, la liceu și sală de sport, chiar azi avem pe ordinea de zi sunt subiecte legate de grădiniță și creșă, lucrări care în perioada următoare vor începe, având în vedere faptul că licitațiile sunt efectuate. Cu alte cuvinte, hub-ul din Borhanci a intrat în faza de lucru pe care îl monitorizăm”, a mai spus primarul.

Totodată, conform edilului, au fost finalizate lucrările pe câteva străzi.

„Au fost finalizate lucrările pe Giuseppe Verdi, de asemena, pe Valea Seacă, putem să vă dăm informații despre Valea Chintăului, extrem de importante, toate cele trei valorează aproape 30 milioane euro.

Pe Valea Chintăului, termenul este 1 august, astfel încât între 1 și 15 august să se poată face marcajele”, a mai spus Emil Boc.

Comenteaza