Chipciu, cerut din nou la echipa națională. Ce poziție ar putea acoperi căpitanul Universității Cluj

Chipciu, cerut din nou la echipa națională. Ce poziție ar putea acoperi căpitanul Universității Cluj
| Foto: FC Universitatea Cluj

Jucătorul în vârstă de 34 de ani e considerat drept varianta ideală pentru un post pe care reprezentativa României nu are prea multe soluții.

La ultimele meciuri, selecționerul a încercat să găsească soluția potrivită pentru o poziție care îi dă mari bătăi de cap, aceea de fundaș stânga. Titularul Bancu a fost accidentat, iar Cristi Manea, la bază fundaș dreapta, și Raul Opruț au jucat pe acea poziție.

Nicolae Dică, care a jucat de 33 de ori pentru România, consideră că Alex Chipciu ar fi varianta ideală pentru acoperirea postului de apărător stânga. Căpitanul Universității Cluj a jucat de mai multe ori pe acea poziție în ultima vreme și ar putea aduce un plus echipei naționale.

"S-a gândit Edi Iordănescu la Chipciu în poziția de fundaș stânga? Din punctul meu de vedere, în momentul în care Chipciu la U Cluj a jucat ca fundaș dreapta și fundaș stânga a făcut-o foarte bine.

Noi avem o problemă la postul de fundaș stânga. Are experiență. Este un jucător de forță, un jucător de viteză și un jucător de grup", a spus fostul antrenor secund al echipei naționale pentru Fanatik.

În actualul sezon, căpitanul Universității Cluj a jucat în 31 de partide, a marcat de 6 ori și a oferit 4 pase decisive. Pentru echipa națională, Alex Chipciu a evoluat de 47 de ori și a înscris 6 goluri.

Comenteaza