Concerte de fanfară în Parcul Central din Cluj-Napoca, în lunile iulie, august și septembrie

Concerte de fanfară în Parcul Central din Cluj-Napoca, în lunile iulie, august și septembrie
| Foto: facebook.com/EmilBoc

Primăria municipiului Cluj-Napoca își propune să mențină o mai veche tradiție a concertelor de fanfară din foișorul Parcului Central.

Consilierii locali clujeni vor dezbate, în ședința de săptămâna viitoare, un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 50.000 lei pentru organizarea evenimentului „Concerte de fanfară în Parcul Central”. Acesta ar urma să le ofere clujenilor spectacole în aer liber în zilele de duminică din lunile iulie, august și septembrie. Fanfara, fiind alcătuită în mare parte din diverse instrumente de suflat și de percuție, va avea un repertoriu variat care va cuprinde compoziții clasice, jazz-ragtime, polka, mazurka, valsuri, folclor, dar nu numai.

„Pentru a ne bucura împreună și pentru a încânta publicul clujean cu astfel de spectacole, considerăm oportună organizarea evenimentului în perioada menționată. (...) Municipiul Cluj-Napoca este cunoscut în țară și străinătate ca un important centru academic, universitar, cultural, religios, sportiv în plină dezvoltare și un exemplu de conviețuire și dinamică urbană. Prin urmare, încercăm organizarea unor manifestări cultural-artistice care să promoveze muzica de fanfară în foișorul din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, în lunile iulie, august și septembrie din 2024”, argumentează municipalitatea.

Comenteaza