Continuă digitalizarea CJ Cluj și a altor instituții publice clujene. În ce programe vor fi investiți aproape 5 mil. lei

Continuă digitalizarea CJ Cluj și a altor instituții publice clujene. În ce programe vor fi investiți aproape 5 mil. lei
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a aprobat alocarea unei finanțări multianuale, în cuantum de 4.800.000 lei, pentru implementarea proiectelor de digitalizare a Consiliului Județean Cluj în perioada 2024-2026.

Sunt vizate, astfel, dezvoltarea serviciilor software, respectiv integrarea și automatizarea la nivelul Consiliului Județean Cluj a organismelor prestatoare de servicii publice sau de utilitate publică precum și a serviciilor publice deconcentrate din județul Cluj.

Este vorba, practic, de o continuare a finanțării proiectului european Smart Territory, recent finalizat. Succesul pe care l-a înregistrat acest proiect în ultimii doi ani, prin digitalizarea întregii activități de urbanism a Consiliului Județean și, ulterior, prin automatizarea completă a altor 20 de cereri, avize și autorizații, ne-a făcut să ne dorim o extindere a acestei inițiative gândite în beneficiul clujenilor. Intenționăm, astfel, să digitalizăm întreaga activitate a instituției pe care o conduc, prin automatizarea fluxurilor documentelor, inclusiv prin implementarea sistemului de registratură electronică, care să permită vizualizarea stadiului documentelor și a semnăturilor, în timp real”, a afirmat șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În acest moment, la nivelul Consiliului Județean funcționează un serviciu de digitalizare care gestionează dezvoltarea aplicației „Ghișeu Unic”, componentă a proiectului „Smart Territory”. Odată cu finalizarea acestui proiect european și a identificării completării cu noi componente personalizate ce nu pot fi dezvoltate decât prin suport tehnic software de specialitate (codare), Consiliul Județean Cluj a luat decizia contractării unei companii specializate de IT.

Componentele astfel create vor permite o și mai mare flexibilitate în dezvoltarea interfețelor pentru cetățeni și funcționari, integrarea mai multor entități sub umbrela unei singure aplicații gestionate de Consiliul Județean Cluj – Ghișeu Unic, respectiv dezvoltarea și adăugarea de noi module și fluxuri interne, utilizând aceeași interfață cu care cetățeanul este familiarizat.

Comenteaza