Corupţie şi fals în declaraţii la vârful IPJ Cluj / Cum ar fi încercat Mihai Rus să scape de pedeapsă: A "transferat" vina la soţie

Corupţie şi fals în declaraţii la vârful IPJ Cluj / Cum ar fi încercat Mihai Rus să scape de pedeapsă: A "transferat" vina la soţie

Șeful IPJ Cluj a fost ridicat luni, 17 iunie, de DNA. Chestorul Mihai Rus este acuzat că s-a înțeles cu polițiști de la rutieră să nu rămână fără permis.

Chestorul Mihai Rus a fost reținut pentru 24 de ore de DNA Cluj, alături de alți trei suspecți, într-un dosar ce vizează fapte de corupție, dar şi fals în declaraţii.

Potrivit DNA, în data de 29 aprilie 2024, Mihai Rus, în calitate de șef al IPJ Cluj, ar fi fost oprit pe raza municipiului Cluj-Napoca de un echipaj de poliţie din care făceau parte și suspecții Cătălin-Claudiu Mureşan și Ioan-Raul Paşca.

Chestorul Mihai Rus a fost surprins cu aparatul radar conducând autoturismul personal cu o viteză de 110 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză maximă era de 50 km/h, dar acesta s-ar fi înțeles cu polițiști de la rutieră să nu rămână fără permis.

Concret, în urma discuțiilor purtate, s-a hotărât ca Mihai Rus să spună că la volanul mașinii se afla altă persoană în ziua incidentului (ceea ce ar fi și făcut în data de 22 mai 2024), iar agentul constatator, Ioan-Raul Pașca, să nu aplice sancțiunea contravențională corespunzătoare până la împlinirea termenului de prescripție, mai spune DNA, a informat Libertatea

Şeful IPJ Cluj ar fi trimis inclusiv o adresă la Poliția Rutieră în care a scris că de fapt soția lui se afla la volan, potrivit unor surse citate de G4media, a mai informat Libertatea. 

Comenteaza