Orchestră de tineret din Germania concertează la Cluj

Orchestră de tineret din Germania concertează la Cluj
Orchestra de Tineret Saarland, un proiect în cadrul căruia tinerii foarte telentaţi din landul german Saarlanad au ocazia de a cânta opere simfonice cunoscute într-un cadru profesionist, va susţine joi seară un concert simfonic la Casa Universitarilor din Cluj.

Intrarea la concert va fi liberă. Solistă va fi Julia Pfister, la vioară, în timp ce dirijor va fi Alexander Mayer.

Programul reprezentaţiei este următorul:

P.I.Ceaikovski: Romeo şi Julieta
B. Bartók: Rapsodia nr. 1 pentru vioară şi orchestră
C. Saint-Saëns: Havaneză pentru vioară şi orchestră
J.Brahms: Simfonia nr. 2

"Orchestra de Tineret Saarland este un proiect al Consiliului de Muzică Saar și oferă de treizeci de ani încoace tinerilor talentaţi din Saarland oportunitatea de a cânta opere simfonice de mare prestigiu în condiţii profesioniste. Orchestra este cel mai vechi proiect de acest gen din Saarland. Angajamentul și munca orchestrei au fost răsplătite de către „Jeunesses musicales" cu premiul trei al Deutsches Jugendorchesterpreis 2010/2011. Sub bagheta directorului artistic Stephan Zimmermann 70 de muzicieni călătoresc până în România pentru a arăta printr-un program deosebit eficienţa sistemului de promovare a muzicii în Germania", arată reprezentanţii Centrului Cultural German Cluj, într-un comunicat de presă.

Evenimentul este susţinut de Passage Travel Concepts, în colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai şi Centrul Cultural German din Cluj.

 

Comenteaza