Clujul se pregăteşte pentru Llosa

Clujul se pregăteşte pentru Llosa
3 evenimente speciale create de două instituţii de cultură din Cluj-Napoca îl primesc pe laureatul premiului Nobel pentru Literatură.

Teatrul Naţional "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca va pune în scenă, în premieră, piesa lui Mario Vargas Llosa, "1001 de nopţi". Aceasta se va juca în prezenţa autorului, duminică.

Scriitorul peruan va primi, săptămâna următoare, din partea Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) titlul de Doctor Honoris Causa. Mario Vargas Llosa este considerat unul dintre primii 20 cei mai influenţi intelectuali din întreaga lume, potrivit unui sondaj realizat de Foreign Policy, în 2008.

"Scopul pentru care l-am propus pentru titlul de Doctor Honoris Causa e acela de a-l cinsti ca personalitate culturală şi intelectuală", a explicat decanul Facultăţii de Litere, profesorul universitar Corin Braga. Profesorul clujean este şi cel care a făcut propunerea pentru acordarea titlului de DHC conducerii UBB. Mario Vargas Llosa va fi prezent şi la Facultatea de Litere, în 21 mai, a doua zi după ceremonia de decernare a titlului de DHC.

"Va fi prezent la noi, în Sala Eminescu, în dialog alături de Gabriel Liiceanu", a explicat Braga. Evenimentul de la Facultatea de Litere va începe la ora 12.

Şi Teatrul Naţional "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca va prezenta, în premieră, punerea în scenă a piesei de teatru a lui Vargas Llosa, "1001 de nopţi".

"În piesă este o replică - Mario este printre noi - iar autorul care va fi invitat în sală, cu ajutorul scenografiei, va fi luminat cu un proiector", au arătat sursele ZIUA de CLUJ.

Contactată telefonic, regizoarea piesei, Andreea Iacob a declarat că preferă să nu facă declaraţii. "Mai bine lucrez la piesă decât să vorbesc cu presa", a găsit de cuviinţă să spună regizoarea.

 

Comenteaza