Grupul Morphoza și-a făcut divizie rezidențială

Grupul Morphoza și-a făcut divizie rezidențială

Compania de amenajări interioare Morphoza se va axa pe piața birourilor, proiectele din domeniul rezidențial fiind mutate pe noua entitate, Kuiba, a anunțat Diana Calfa, managing partner al societății.  

Mișcarea a fost realizată pe fondul creșterii rapide, din 2016 încoace, a pieței spațiilor de birouri și a mobilierului destinat acesteia, conform Biz. Activitatea din acest an se va concentra pe consolidarea echipelor pentru proiectele din Cluj-Napoca și din București.

Morphoza va intra cu echipe de vânzări în orașe regionale ca Iași și Timișoara, ce reprezintă alternative pentru capitală sau chiar prima opțiune pentru companiile care acced sau vor  să își extindă operațiunile sau care acum intră pe piața din România.

“Am implementat proiecte în Malta, Irlanda, Ungaria, dezvoltăm un proiect în Serbia, suntem în discuții pentru proiecte în Germania. Discutăm cu companii similare din Europa pentru înființarea unui cluster de profil și organizarea unor prime întâlniri de lucru în România. Suntem convinși că acest pas va crește expunerea Morphoza la nivel internațional”, a declarat Diana Calfa.

Angajații nu se mai ascund în birouri

Cel mai utilizat model de configurare este acum spațiul deschis, hibrid, flexibil și reconfigurabil care se impune în fața variantei tradiționale în care angajații ieșeau din birourile închise și fiecăruia îi era alocat un loc al lui, bine delimitat și permanent, subliniază managerul Morphoza.

Angajații nu mai au locuri prealocate,  lucrează în sistem shared-desk, au libertatea de a alege locul din care lucrează, în funcție de natura sarcinilor pe care le au, de starea de spirit sau de preferințe: lucru în echipă, concentrare, învățare, socializare sau relaxare.

Principalele tendințe în amenajările de birouri sunt pereții de mușchi cu proprietăți fonoabsorbante, tehnologia cinetică integrată în podea ce permite alimentarea cu energie electrică, roboții care întâmpină clienții la recepție.

Amenajarea spațiilor office se face în funcție de datele strânse cu ajutorul tehnologiei moderne și senzorilor pentru a reconfigura zonele care sunt mai puțin utile în unele în beneficiul angajaților. Spațiul virtual de stocare elimină tot mai mult spațiile de depozitare pentru documente fizice.

Cât costă amenajarea spațiilor office

Bugetul pentru amenajarea spațiilor de birouri este între 350 și 1.000 euro/mp, însă valorile pot fi chiar și mai mari pentru amenajările complexe care integrează materiale și tehnologii ultramoderne. Impactul tehnologiei și al aplicațiilor de smart office este mare în bugete și influențează mult dimensiunile acestora.

Compania va investi în creșterea echipei, îmbunătățirea proceselor de lucru, implementarea unor sisteme ERP, stabilirea unor metodologii eficiente de lucru. Societatea are 80 de angajați, majoritatea în Cluj și  București: arhitecți, designeri, proiectanți, manageri de proiect, specialiști în dezvoltarea și achiziția, experți tehnici, oameni de vânzări, personal de marketing.

Morphoza avea în 2018 afaceri de 19,2 milioane de lei și un profit de 2 milioane, conform portalului financiar Termene.ro. Principalii competitori în domeniul activităților de design specializat la nivel național erau Proinvest Design (8,4%), Morphoza (3,1%), Fragra Design (2,7%), Nivak Trading (2,1%) și Exona Holding (1,6%).

Comenteaza