Emil Boc vrea să îi convingă pe clujenii cu bani să renunțe la mașini. "O societate dezvoltată este aceea în care bogații circulă cu transportul în comun"

Emil Boc vrea să îi convingă pe clujenii cu bani să renunțe la mașini. "O societate dezvoltată este aceea în care bogații circulă cu transportul în comun"
| Foto: facebook.com/visitclujnapoca

Primarul Emil Boc a vorbit, luni, în deschiderea ședinței Consiliului Local, despre importanța continuării proiectelor cu „bătaie lungă” la Cluj-Napoca.

Edilul s-a referit atât la inițiativele mari, care vizează infastructura, cât și la cele mai mici.

„Cineva spunea, așa, într-o formă metaforică, sigur, că o societate dezvoltată este aceea în care nu oamenii săraci au mașini, ci bogații circulă cu transportul în comun. Aceea este o societate bogată, dezvoltată, în care bogații circulă cu transportul în comun. Și asta face Clujul, continuă să meargă în direcția aceasta, pentru a avea metrou, centură metropolitană, tren metropolitan, autobuze electrice și cu hidrogen, pentru a avea toată această infrastructură ca alternativă la mașină. Bogația unui oraș în asta constă, asta ne arată viitorul.

De asta muncim de o grămadă de ani, pentru ca aceste proiecte să ducă Clujul la nivelul anilor 2030-2050, dar în același timp și lucrurile mărunte precum transformarea unei zone pietonale din centrul Clujului într-o arie fără mașini este un mare pas în a construi un oraș în care să se poată trăi, să se poată respira, să te poți bucura de viață. Cum ar fi să stai la o terasă pe Universității și să-ți intre gazele de eșapament în nas?!

Deci trebuie să ne gândim ce facem (în perspectivă, cu proiectele cu bătaie lungă - n.red) pe lângă cele 50 de școli pe care le reabilităm cu aproape 90 milioane euro, la fel, sau la cele care vizează clădirile de locuit, continuăm procesul de reabilitare termică, colectarea selectivă, trecerea la nivelul următor ca diminuare a surselor de poluare, cu industria de sprijinire a lor, trecerea pe tehnologii verzi nepoluante”, a declarat Emil Boc.

Primarul a amintit și de proiectele care vizează înverzirea orașului.

„Continuăm să plantăm cei 100.000 de arbori până în 2030 cum ne-am propus și suntem în direcția aceasta. Uitați-vă în Cluj, începe primăvara... Cei peste 2000 de arbori plantați în plus față de ce exista în anul trecut fac diferența. Evident că cei care nu vor să îi vadă... vor fi și din aceia. Și toate îmbunătățirile pe transportul în comun sunt binevenite, și orice recomandare o vom prelua, în continuare”, a mai spus primarul.

Comenteaza