Video Când vom putea circula de la Cluj la Sebeş pe autostradă. Orban și Bode, pe şantierul A10

Când vom putea circula de la Cluj la Sebeş pe autostradă. Orban și Bode, pe şantierul A10
| Foto: youtube.com

Românii vor putea circula pe cele două loturi încă neterminate ale Autostrăzii Sebeș - Turda (A10) până în 30 noiembrie. Cel puţin aşa au promis premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, după ce au vizitat șantierul celor 42 km de șosea de mare viteză.

Primul lot al A10 are 17 km, între Sebeş şi Alba Iulia Nord, iar cel de-al doilea, de la Alba Iulia până la Aiud, măsoară 24 km.

"Mă bucur să văd o mobilizare şi pe lotul 1, şi pe lotul 2, dar este loc de mai bine. Cel puţin aici, matematic, este nevoie de mobilizare mult mai mare, mult mai bună pentru a ne încadra în termen, care este noiembrie 2020 - termenul până când vrem să dăm în trafic cei 40 km. Anul 2020 să fie anul contrucției în teren”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor. 

“Acest proiect este întârziat faţă de graficul iniţial; finalizarea acestui proiect al autostrăzii trebuia să aibă loc cu cel puţin doi ani în urmă. Noi ne achităm toate obligaţiile, plătim la zi pentru realizarea acestor investiții în graficul anunţat. În cazul tronsonului 2 am discutat cu managerul de proiect, iar obiectivul stabilit este ca până în 30 noiembrie să se dea drumul la circulaţie. Asta nu înseamnă realizarea integrală obiectivului”, a spus Ludovic Orban, premierul României.

Autostrada Sebeș - Turda are 70 km, iar celelalte doua loturi au fost date în folosinţă în anul 2018. Valoarea investiţiei se ridică la 420 de milioane de euro: 85% din sumă este din fonduri europene, iar restul de 15%, de la bugetul de stat.

Comenteaza