Cu mic, cu mare, la piaţa mobilă. Day 15 cheamă clujenii la cumpărături

Cu mic, cu mare, la piaţa mobilă. Day 15 cheamă clujenii la cumpărături
În septembrie, proiectul Day 15 se pliază după nevoile cetăţenilor. În plin sezon al pregătirilor pentru iarnă, clujenii sunt aşteptaţi la piaţă. Nu orice fel de piaţă, ci una mobilă, doldora cu fructe şi legume proaspete.

30 de producători autohtoni se vor aduna în 16 septembrie în Parcul Engels din Cluj-Napoca, unde vor pune la dispoziţia tuturor celor interesaţi legume, fructe, produse de panificație, lactate, gemuri, siropuri şi condimente.

Organizatorii Day 15 vor organiza, special pentru clujenii care aleg să petreacă câteva ore din ziua de miercuri la piaţa volantă, nişte ateliere de gătit şi un picnic, iar copiiilor, tinerilor, adulţilor şi vârstnicilor li se vor pregăti câteva activităţi tematice, ce urmează să fie anunţate. De asemenea, produsele puse spre comercializare la piaţa mobilă vor fi folosite la pregătirea unor meniuri, disponibile tuturor. 

"Piețele mobile/ volante sunt tot mai populare în toată lumea și vin la pachet cu beneficii pentru locuitori, producători, economie. Vrem ca acest concept să fie tot mai răspândit la Cluj-Napoca, de aceea, în luna septembrie, echipa Day 15 propune clujenilor încă o intervenție în spațiul public - La Piața Mobilă. Ele sunt prezente și la Cluj-Napoca, dar numărul și frecvența acestora este în scădere în ultimii patru ani. De aceea, La Piața mobilă va fi atât locul, cât și evenimentul, unde vă propunem să experimentăm o zi la piață de care să ne bucurăm împreună", susţin organizatorii.

Acest tip de pieţe, ce funcţionează ca o completare a celor fixe, ajută la revitalizarea spațiul public şi a relațiilor dintre locuitori și producătorii din zonă, contribuie la o acoperire mai largă la nivel de oraș și consumatori, oferă o alternativă la supermaketuri, promovează sănătatea publică, producătorii locali şi regionali şi ajută la crearea unei legături între economia rurală și cea urbană.

Day 15, unul dintre proiectele strategice din cadrul programului Cluj-Napoca Capitală Europeană a Tineretului 2015, este finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România și este cofinanțat și susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca. 

În cadrul lui au fost puse abţibilduri cu citate din scriitorii şi prozatorii clasici în autobuze, a fost construit un "tablou" stradal din 5.000 de origami, a fost organizată o lecţie de salsa și tangou, a avut loc o petrecere caritabilă pe acoperiş, a fost "redesenat" un tramvai, s-a organizat o petrecere pe "plajă", au avut loc nunţi pe o platformă suspendată şi a avut loc un concurs foto.

Comenteaza