S-au reluat lucrările pe Autostrada Sebeş-Turda. Când va fi gata - GALERIE FOTO

S-au reluat lucrările pe Autostrada Sebeş-Turda. Când va fi gata - GALERIE FOTO
Lucrările pe lotul 3 al autostrăzii Sebeş-Turda, tronson cu o lungime de 12,5 kilometri, de la intrarea în Aiud până la Decea, au fost reluate, acestea fiind sistate în octombrie 2015 din cauza lipsei autorizaţiei de construcţie.

Pe lotul 3 urmează să fie construite, între altele, două poduri peste râul Mureş, două pasaje peste calea ferată, noduri rutiere, poduri şi podeţe.

"Lotul 3 aferent autostrăzii Sebeş - Turda tranzitează judeţul Alba, 12,45 km - de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea, km 41+250 - km 53+700, cu două noduri rutiere, inclusiv bretele de acces: nodul rutier Aiud la km 44+700, nodul rutier Unirea la km 53+200", potrivit CNADNR.

Autorizaţiile de construcţie pe loturile 1 şi 3 ale Autostrăzii Sebeş-Turda au fost emise în 28 iunie, după semnarea unui ordin de ministru.

"Această realizare este în fapt punctul de deblocare pentru lucrările sistate în luna octombrie 2015", arată CNADNR. Recent, pe lotul 3 al autostrăzii Sebeş-Turda au apărut muncitori şi utilaje, lucrările fiind astfel începute.

Lotul 4 a primit autorizaţia de construcţie în 5 iulie, iar pe lotul 2 autorizaţia s-a emis anterior.

Antreprenorul tronsonului 3 este Asocierea Tirrena Scavi SpA - Societa Italiana per Condotte D'Acqua SpA, iar valoarea contractului este de 420.511.921,44 lei fără TVA din care 85% din Fonduri de Coeziune şi 15% de la Guvern.

În octombrie 2015, lucrările au fost sistate pe acest tronson din cauza lipsei unor autorizaţii de construcţie.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa judeţele Cluj şi Alba, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul patru are 16,3 km şi se întinde de la Decea până la Turda.

Fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, declara, în februarie, că peste 75 de kilometri de autostradă vor fi daţi în folosinţă până la sfârşitul acestui an, între aceştia numărându-se şi sectoarele 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş-Turda.

Comenteaza