Foto Inconștiență si teribilism la volan. Șoferi băuți sau cu viteză mare, depistați pe șoselele din Cluj

Inconștiență si teribilism la volan. Șoferi băuți sau cu viteză mare, depistați pe șoselele din Cluj
| Foto: ipj cluj

Polițiștii clujeni i-au căutat în trafic, în perioada 15-21 aprilie 2024, pe șoferii care conduc bauți sau cu viteză excesivă.

Un prim exemplu a fost în data de 20 aprilie, în jurul orei 17.00, când polițiștii Serviciului Rutier au surprins cu aparatul radar pe sectorul drum DN1C, în afara localității Jucu, la km 23, un autoturism condus cu viteza de 194 de km/h înspre municipiul Gherla.

La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 23 de ani, din comuna Iclod.

Acesta a fost sancționat de polițiști cu amendă în valoare de 3.300 lei și cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.

Un alt exemplu a fost la data de 19 aprilie, în jurul orei 11.30, când oamenii legii au surprins, în localitatea Bunești, un autoturism condus cu viteza de 151 de km/h.

"La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, de 36 de ani, care a fost testat cu aparatul etilotest, fiindu-i înregistrată o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei și a fost întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pe parcursul cercetărilor", au transmis polițiștii.

De asemenea, la data de 21 aprilie, în jurul orei 22.45, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Baciu au depistat un bărbat, de 49 de ani, care conducea autoturismul pe strada Zânelor aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată alcoolemia de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca l-au condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

În baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au depistat în localitatea Suatu, pe DJ161 H, un bărbat de 54 de ani, care conducea autoturismul sub influența alcoolului, respectiv 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

La aceeași dată, în jurul orei 19.00, Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Huedin au depistat în localitatea Ardeova, un bărbat, de 36 de ani, din comuna Mănăstireni, în timp ce conducea autoturismul sub influența alcoolului, respectiv 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Comenteaza